About: Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla provedena studie posouzení vlivu lupiny bílé (Lupinus albus, cv. Amiga) jako náhrady za sójový extrahovaný šrot v krmných směsích pro výkrm prasat. Do pokusu bylo zařazeno 44 prasat hybridní kombinace (BUxL) x (BOxPn) po 22 kusech v každé skupině. Kontrolní skupina byla krmena komerční směsí řady „A“. Prasata z pokusného souboru do 65 kg živé hmotnosti byla krmena směsí s 23% podílem lupiny a prasata s hmotností nad 65 kg do porážky dostávala směs s 15% náhradou lupiny. Sledované znaky byly: průměrné denní přírůstky, spotřeba krmiv na kg přírůstku, zdravotní stav, ukazatele jatečné hodnoty, nutriční a technologické vlastnosti vepřového masa a senzorické hodnocení vepřového masa. Pokusná skupina zaznamenala snížený obsah tuku v mase, vyšší hmotnost hlavních masitých částí a vyšší vaznost vody v mase o 8,1 % ve srovnání s kontrolní skupinou.
  • Byla provedena studie posouzení vlivu lupiny bílé (Lupinus albus, cv. Amiga) jako náhrady za sójový extrahovaný šrot v krmných směsích pro výkrm prasat. Do pokusu bylo zařazeno 44 prasat hybridní kombinace (BUxL) x (BOxPn) po 22 kusech v každé skupině. Kontrolní skupina byla krmena komerční směsí řady „A“. Prasata z pokusného souboru do 65 kg živé hmotnosti byla krmena směsí s 23% podílem lupiny a prasata s hmotností nad 65 kg do porážky dostávala směs s 15% náhradou lupiny. Sledované znaky byly: průměrné denní přírůstky, spotřeba krmiv na kg přírůstku, zdravotní stav, ukazatele jatečné hodnoty, nutriční a technologické vlastnosti vepřového masa a senzorické hodnocení vepřového masa. Pokusná skupina zaznamenala snížený obsah tuku v mase, vyšší hmotnost hlavních masitých částí a vyšší vaznost vody v mase o 8,1 % ve srovnání s kontrolní skupinou. (cs)
  • We conducted this study to evaluate the effect of lupin seeds (Lupinus albus, cv. Amiga) as a substitute for extracted soybean meal in a diet of fattening pigs. For the experiment, 44 pigs of hybrid combination (BUxL) x (BOxPn) were divided into two well balanced groups, 22 pigs in each group. The control group was fed on the commercial mixtures of series A. The pigs from the experimental group up to 65 kg of body weight were fed on the mixture with 23% substitution of lupine and the pigs above 65 kg of body weight to the slaughter with 15% part of lupine. The monitored traits were: average daily body weight gain, feed conversion, health status, carcass characteristics, nutritional and technological characteristics of pig meat and sensory parameters of meat. There were recorded lower content of fat in meat, higher weight of the main meaty parts and 8,1% higher water binding capacity in meat in the experimental group compared with the control group. (en)
Title
  • Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat
  • Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat (cs)
  • Suitability of White Lupin as a substitute for soybean meal in fattening of pigs (en)
skos:prefLabel
  • Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat
  • Náhrada sójového extrahovaného šrotu lupinou bílou ve výkrmu prasat (cs)
  • Suitability of White Lupin as a substitute for soybean meal in fattening of pigs (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/10:#0001226!RIV11-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60142), Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 273532
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/10:#0001226
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lupinus albus, pigs, fattening (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D78E34F02F9D]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažková, Kateřina
  • Koucký, Milan
  • Kudrna, Václav
  • Čermáková, Jana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software