About: Faktory ovlivňující emise plynů z chovů hospodářských zvířat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Measuring ranges according to the temperature of 20 K in cattle and c.10 K in pig fattening are demonstrated on 4 longterm measurements of ammonia emission (c.1 year). Detecting minimum and maximum values of emissions had the rang of 1:1.64 (10.19-16.67 kg/head/year) in dairy cows and the range of 1:1.89 (6.39-12.07) in fattening buls, while in pig fattening it was only 1:1,13 (2.32-2.59). The dependence of ammonia emission on the weght of fattening pigs was detected during the next long time monitoring. Emission range of 1:1.66 (1.75-2.91) was achieved during the time from the start of fattening to the slaughter. Standardization of gas emission measurement is affected negatively also by the dietetic defects. Using 3 axamples the effect of this is presented mainly in ammonia emission but also in other gases. Ammonia emission was increased by 177.8 %, by 86 % and in 3rd case by 17.4 % in ammonia by 104.5 % in methane and by 90.7 % in CO2. (en)
  • Na 4 dlouhodobých měřeních (cca 1 rok) emise amoniaku jsou demonstrovány rozsahy měření dle teplot s rozpětím 20 K u skotu a cca 10 K u výkrmu prasat. Zjištěná minima a maxima hodnot emise měly u dojnic rozpětí 1 : 1,64 (10,194 - 16,668 kg/ks/rok) a u býků ve výkrmu 1: 1,89 (6,386-12,07), zatímco u prasat vge výkrmu pouze 1:1,13 (2,316-2,587). V dalším dlouholetém sledování byla zjištěna závislost emise amoniaku na hmotnosti prasat. Bylo dosaženo rozpětí od zástavu do do porážky 1:1,66 (1,750-3,912). Standardisaci měření emise plynů negativně ovlivňují i dietetické defekty. Na 3 příkladech je prezentován na emise amoniaku, ale i dalších plynech. Byla zvýšena emise amoniaku o 177,8 %, o 86 % a v posledním případě amoniaku o 17,4, metan o 104,5 a oxidu uhličitého o 90,7 %
  • Na 4 dlouhodobých měřeních (cca 1 rok) emise amoniaku jsou demonstrovány rozsahy měření dle teplot s rozpětím 20 K u skotu a cca 10 K u výkrmu prasat. Zjištěná minima a maxima hodnot emise měly u dojnic rozpětí 1 : 1,64 (10,194 - 16,668 kg/ks/rok) a u býků ve výkrmu 1: 1,89 (6,386-12,07), zatímco u prasat vge výkrmu pouze 1:1,13 (2,316-2,587). V dalším dlouholetém sledování byla zjištěna závislost emise amoniaku na hmotnosti prasat. Bylo dosaženo rozpětí od zástavu do do porážky 1:1,66 (1,750-3,912). Standardisaci měření emise plynů negativně ovlivňují i dietetické defekty. Na 3 příkladech je prezentován na emise amoniaku, ale i dalších plynech. Byla zvýšena emise amoniaku o 177,8 %, o 86 % a v posledním případě amoniaku o 17,4, metan o 104,5 a oxidu uhličitého o 90,7 % (cs)
Title
  • Faktory ovlivňující emise plynů z chovů hospodářských zvířat
  • Faktory ovlivňující emise plynů z chovů hospodářských zvířat (cs)
  • Factors affecting gass emissions from livestock farming (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující emise plynů z chovů hospodářských zvířat
  • Faktory ovlivňující emise plynů z chovů hospodářských zvířat (cs)
  • Factors affecting gass emissions from livestock farming (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001129!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH72134)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 314603
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001129
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cow; pig fattening; emission; ammonia; dietetic defect (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FF21DC8D0765]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adamec, Tomáš
  • Dolejš, Jan
  • Knížek, Josef
  • Toufar, Oldřich
  • Kosová, Martina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7403-025-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software