About: Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • We compare the growth intensity, carcass and meat composition of 5 bulls of eland antelope (Taurotragus oryx) and 5 bulls of Czech Fleckvieh cattle. The fattening was 2.5 times longer in eland than in cattle. Although, the carcass weight and dressing percentage were comparable, cattle had higher proportion of fat. The amount of meat from carcass (shoulder, rump) was also higher in cattle. The eland meat exceeded beef in low fat content and a high content of proteins. The eland meat was darker and reddish. (en)
  • U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS.
  • U pěti býků antilopy losí (AL) a pěti býků plemene české strakaté (ČS) byla porovnávána intenzita růstu, jatečné parametry a složení masa. Výkrm samců AL byl 2,5 krát delší. Jatečná výtěžnost u obou druhů byla srovnatelná. Býci ČS měli vyšší podíl jatečných lojů. Výsledky technologického rozboru u masa I. jakosti byl příznivější pro býky ČS. U masa II. jakosti nebyly prokázány rozdíly. Masa AL vynikalo nižším zastoupením celkového tuku a vyšším obsahem bílkovin. Maso AL bylo tmavší a červenější než maso býků ČS. (cs)
Title
  • Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
  • Eland antelope - healthy alternative of red meat (en)
  • Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa (cs)
skos:prefLabel
  • Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa
  • Eland antelope - healthy alternative of red meat (en)
  • Antilopa losí - zdravá alternativa červeného masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001126!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 303482
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001126
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • eland; cattle; red meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [28EF86F34170]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Den masa
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bureš, Daniel
  • Kotrba, Radim
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-2005-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software