About: Kvasinky ve výživě dojnic.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, které byly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L).
  • Cílem tohoto pokusu bylo stanovit vliv kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae ve výživě dojnic. V prvním pokusu byl zkoumám vliv zvyšujícího se dávkování 0, 0.4, 0.6, 0.8 g) kvasinkové kultury na in vitro stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (TMR) jednak v bachorové tekutině a dále pepsin-celulázovou metodou. V provedených laboratorních experimentech nebyl zjištěn vliv kvasinkové kultury na stravitelnost kukuřičné siláže, vojtěškové siláže a směsných krmných dávek (P > 0.05). Dále byl proveden výzkum působení dvou rozdílných kvasinkových kmenů Saccharomyces cerevisiae přidávaných do krmné dávky vysokoužitkových dojnic na denní nádoj, složení mléka a zdravotní stav zvířat. V pokusu bylo použito 24 dojnic, které byly rozděleny do tří vyrovnaných skupin. První skupina dojnic byla kontrolní (K) bez přídavku kvasinek v krmné dávce, druhá skupina dojnic dostávala přípravek Biosaf Sc 47 (B) a třetí skupina dojnic přípravek Levucel 1020 (L). (cs)
  • Next the effect of the supplementation of two different yeast strains Saccharomyces cerevisiae in a diet on the milk yield, milk composition and health state of high producing dairy cows was examined. The 24 lactating dairy cows were allocated into three well balanced groups. Cows in the first experimental group were fed a supplement Biosaf Sc47 (B), cows in the second experimental group received a supplement Levucell 1020 (L) and the last group of the cows was a control group (K) without any supplementation of yeasts. All cows were fed a total mixed ration ad libitum. Dry matter intake, daily milk yields and the milk composition were recorded during the experiment. Although the addition of direct-fed yeast cultures in the ration of dairy cows did not increase the dry matter intake, there was a positive effect of yeasts on the increased daily milk yields when the group L produced in the average about 1.12 kg milk/day and the group B about 0.73 kg milk/day more than cows in the control group K. (en)
Title
  • Kvasinky ve výživě dojnic.
  • Kvasinky ve výživě dojnic. (cs)
  • Yeasts in Dairy Nutrition (en)
skos:prefLabel
  • Kvasinky ve výživě dojnic.
  • Kvasinky ve výživě dojnic. (cs)
  • Yeasts in Dairy Nutrition (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001123!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46086)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322964
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001123
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • yeast culture; rumen digestion; milk production; in vitro (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1415BAE3B62C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 09 Agro
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kudrna, Václav
  • Čermáková, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-352-8
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software