Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů.
- Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů. (cs)
- The lean meat content (expressed as a percentage from the carcass weight) is the basic criterium for grading the pig carcasses. The methodics survey the carcass composition depending on the body weight and the grading class according to the EC–regulations. A detailed dissection was carried out on a representative sample of carcasses (n=368). The carcasses were selected from the common crossbred pig population with regard to the equality of sexes (1:1). The results give informations about the carcass composition in relation to the SEUROP grading system in the interval from 60 to 120 kgs of the carcass weight. The carcass composition confirms a very high prediction ability for the lean meat content which ranged between 39.42% (class P) and 61.76% (class S). With regard to the representativity of the sample and also to the mathematical and statistical processing in SAS are the results very useful for the common slaughterhouses. (en)
|
Title
| - Složení jatečně upraveného těla prasat
- Carcass composition of pigs (en)
- Složení jatečně upraveného těla prasat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Složení jatečně upraveného těla prasat
- Carcass composition of pigs (en)
- Složení jatečně upraveného těla prasat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/09:#0001074!RIV10-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - Z(MZE0002701403), Z(MZE0002701404)
|
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství ČR
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Metodika umožňuje uplatnit standardy EU při dělení jatečných těl s důrazem na optimální využití suroviny pro výrobky určené specializovaným segmentům trhu včetně exportu.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/09:#0001074
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; carcass composition lean meat content; SEUROP - systém (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Šumavský masokombinát Klatovy , Chovservis Hradec Králové
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - David, Libor
- Pulkrábek, Jan
- Vítek, Martin
- Vališ, Libor
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |