About: Složení jatečně upraveného těla prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů.
  • Pro hodnocení jatečných prasat podle SEUROP - systému je základním kritériem podíl svaloviny, který se vyjadřuje v procentech z hmotnosti JUT. Metodika vychází z klasifikace JUT podle standardů EU a posuzuje složení jatečných těl prasat v závislosti na jejich hmotnosti a třídě jakosti. U reprezentativního souboru jatečných prasat (n = 368), který byl tvořen běžně používanými finálními hybridy při zastoupení prasniček a vepříků v poměru 1 : 1, byla uskutečněna základní a detailní jatečná disekce. Výsledky poskytují informace o složení jatečných těl prasat podle tříd jakosti SEUROP a hmotnosti od 60 do 120 kg. Složení jatečných těl v jednotlivých třídách jakosti potvrzuje vysokou predikční účinnost klasifikace u podílu svaloviny. Ten vykázal rozpětí od 39,42 % ve třídě P až do 61,76 % ve třídě S. Vzhledem k reprezentativnímu výběru a zpracování dat z jatečných analýz pomocí metod GLM a REG v programu SAS mají výsledky obecnou platnost a jsou uplatnitelné v podmínkách jateckých provozů. (cs)
  • The lean meat content (expressed as a percentage from the carcass weight) is the basic criterium for grading the pig carcasses. The methodics survey the carcass composition depending on the body weight and the grading class according to the EC–regulations. A detailed dissection was carried out on a representative sample of carcasses (n=368). The carcasses were selected from the common crossbred pig population with regard to the equality of sexes (1:1). The results give informations about the carcass composition in relation to the SEUROP grading system in the interval from 60 to 120 kgs of the carcass weight. The carcass composition confirms a very high prediction ability for the lean meat content which ranged between 39.42% (class P) and 61.76% (class S). With regard to the representativity of the sample and also to the mathematical and statistical processing in SAS are the results very useful for the common slaughterhouses. (en)
Title
  • Složení jatečně upraveného těla prasat
  • Carcass composition of pigs (en)
  • Složení jatečně upraveného těla prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Složení jatečně upraveného těla prasat
  • Carcass composition of pigs (en)
  • Složení jatečně upraveného těla prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001074!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403), Z(MZE0002701404)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministerstvo zemědělství ČR
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Metodika umožňuje uplatnit standardy EU při dělení jatečných těl s důrazem na optimální využití suroviny pro výrobky určené specializovaným segmentům trhu včetně exportu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 341761
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001074
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-042-0
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass composition lean meat content; SEUROP - systém (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [09E4A8CF95E1]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Šumavský masokombinát Klatovy , Chovservis Hradec Králové
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • 37255/2009-17430
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • David, Libor
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
  • Vališ, Libor
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software