Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byly odzkoušeny vybrané kultury pro výrobu fermentovaného nápoje z kozího mléka dvou genetických variant alfa-S1 kaseinu. V průběhu fermentace byly stanoveny kysací křivky, u hotových výrobků bylo provedeno senzorické hodnocení chuti a konzistence. Na konci 21 denní skladovací doby byly stanoveny pčoty probiotických bakterií Enrerococcus faecium. Použitím kultur s tvorbou exopolysacharidů bylo dosaženo velmi dobré kozistence výrobků, při senzorickém hodnocení byla nejlépe hodnocena FA varianta alfa-S1 kaseinu.
- Byly odzkoušeny vybrané kultury pro výrobu fermentovaného nápoje z kozího mléka dvou genetických variant alfa-S1 kaseinu. V průběhu fermentace byly stanoveny kysací křivky, u hotových výrobků bylo provedeno senzorické hodnocení chuti a konzistence. Na konci 21 denní skladovací doby byly stanoveny pčoty probiotických bakterií Enrerococcus faecium. Použitím kultur s tvorbou exopolysacharidů bylo dosaženo velmi dobré kozistence výrobků, při senzorickém hodnocení byla nejlépe hodnocena FA varianta alfa-S1 kaseinu. (cs)
- Selected cultures were tested for production fermented goat milk drink of two geentic variants of alphaS1-caseine.During the fermentation curves of acidity were detemined, sensoric evaluation and consistence were evaluated. After 21 days at the end of storage life counts of probiotic strains Enterococcus faecium, yeast and bacteria. very good consistency was achived by using cultures forming exoplysaccharides, the FA variant of alphaS1-caseine showed the best results in sensoric evaluation. (en)
|
Title
| - Fermentovaný nápoj na bázi kefíru z kozího mléka dvou variant alfa s1 - kaseinu
- Fermented drink made on kefir base from goat milk of two genetic variants of alphaS1-caseine (en)
- Fermentovaný nápoj na bázi kefíru z kozího mléka dvou variant alfa s1 - kaseinu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Fermentovaný nápoj na bázi kefíru z kozího mléka dvou variant alfa s1 - kaseinu
- Fermented drink made on kefir base from goat milk of two genetic variants of alphaS1-caseine (en)
- Fermentovaný nápoj na bázi kefíru z kozího mléka dvou variant alfa s1 - kaseinu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/08:#0001152!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/08:#0001152
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat milk, alphaS1-caseine genetic variants, feremented drink (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sztankóová, Zuzana
- Marková, M.
- Mátlová, Věra
|
issn
| |
number of pages
| |