About: Lean meat content and distribution in pig carcasses     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg.
  • The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg. (en)
  • Byla analyzována jatečná těla finálních hybridů prasat ke zjištění obsahu libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průměrný obsah libového masa byl 55,61 %. Podíl libového masa u kýty, ledviny, plecka, vepřové panenky a ostatních částí byl 18,31, 9,76, 8,18, 5,30, 1,22 resp. 12,84. Prasničky měly signifikantně vyšší průměrný podíl libového masa (56,10 %) v porovnání s kanečky (55,13 %). S cílem určit vliv hmotnosti jatečného těla byl zjišťován rovněž obsah libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průkazně rozdílný obsah libového masa byl zjištěn mezi jatečnými těly lehčími a těžšími než 95 kg. (cs)
Title
  • Lean meat content and distribution in pig carcasses
  • Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat (cs)
  • Lean meat content and distribution in pig carcasses (en)
skos:prefLabel
  • Lean meat content and distribution in pig carcasses
  • Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat (cs)
  • Lean meat content and distribution in pig carcasses (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/08:#0000917!RIV09-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 376409
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/08:#0000917
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass; lean meat content; carcass cuts (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B15BC5E607E5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • David, Libor
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
  • Vališ, Libor
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software