Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg.
- The carcasses of final pig hybrids were analysed to determine the lean meat content and its distribution among different carcass parts. The average lean meat percentage of the carcasses was 55.61 %. The lean meat percentage in leg, loin, shoulder, filet, and other parts were 18.31, 9.76, 8.18, 5.30, 1.22, and 12.84 %, respectively. Gilts had a significantly higher average lean meat content (56.10 %) compared to barrows (55.13 %). To determine the effect of carcass weight, the lean meat content and its distribution in various carcass cuts were also analysed. The significantly different lean meat contents were found between carcasses below 95 kg and heavier than 95 kg. (en)
- Byla analyzována jatečná těla finálních hybridů prasat ke zjištění obsahu libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průměrný obsah libového masa byl 55,61 %. Podíl libového masa u kýty, ledviny, plecka, vepřové panenky a ostatních částí byl 18,31, 9,76, 8,18, 5,30, 1,22 resp. 12,84. Prasničky měly signifikantně vyšší průměrný podíl libového masa (56,10 %) v porovnání s kanečky (55,13 %). S cílem určit vliv hmotnosti jatečného těla byl zjišťován rovněž obsah libového masa a jeho rozložení v jednotlivých jatečných částích. Průkazně rozdílný obsah libového masa byl zjištěn mezi jatečnými těly lehčími a těžšími než 95 kg. (cs)
|
Title
| - Lean meat content and distribution in pig carcasses
- Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat (cs)
- Lean meat content and distribution in pig carcasses (en)
|
skos:prefLabel
| - Lean meat content and distribution in pig carcasses
- Obsah a rozložení libového masa v jatečných tělech prasat (cs)
- Lean meat content and distribution in pig carcasses (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/08:#0000917!RIV09-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/08:#0000917
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig; carcass; lean meat content; carcass cuts (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - David, Libor
- Pulkrábek, Jan
- Vítek, Martin
- Vališ, Libor
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |