Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce.
- V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce. (cs)
- In the methodology, the basic requirements for good economics of bull fattening are described. These include meeting the rate of average daily weight gains in bulls of meat and dairy breeds (1200 and 1000 g, respectively), high carcass weights (700 and 650 kg of live weight), such prices of bull calves for fattening as provide economically effective fattening, good health state of bulls, minimum mortality and emergency slaughters, high quality of slaughter animals and secured bargain market price. The optimal nutrition, skilled staff and cost-effectiveness are the prerequisites. The SEUROP system classification is a stimulus for quality improvement. A preliminary analysis in introduction of bull fattening branch and the annual evaluation of production results are necessary. (en)
|
Title
| - Ekonomické aspekty výkrmu býků
- Economic aspects of bull fattening (en)
- Ekonomické aspekty výkrmu býků (cs)
|
skos:prefLabel
| - Ekonomické aspekty výkrmu býků
- Economic aspects of bull fattening (en)
- Ekonomické aspekty výkrmu býků (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/08:#0000902!RIV09-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministarstvo zemědělství ČR Praha
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - dodržením hlavních ekonomických zásad výkrmu býků lze dosáhnout zvýšení ekonomiky výroby hovězího masa
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/08:#0000902
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bulls; fattening; beef; economics (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - jsou popsány možnosti zlepšení ekonomických ukazatelů výkrmu býků
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |