About: Ekonomické aspekty výkrmu býků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce.
  • V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce. (cs)
  • In the methodology, the basic requirements for good economics of bull fattening are described. These include meeting the rate of average daily weight gains in bulls of meat and dairy breeds (1200 and 1000 g, respectively), high carcass weights (700 and 650 kg of live weight), such prices of bull calves for fattening as provide economically effective fattening, good health state of bulls, minimum mortality and emergency slaughters, high quality of slaughter animals and secured bargain market price. The optimal nutrition, skilled staff and cost-effectiveness are the prerequisites. The SEUROP system classification is a stimulus for quality improvement. A preliminary analysis in introduction of bull fattening branch and the annual evaluation of production results are necessary. (en)
Title
  • Ekonomické aspekty výkrmu býků
  • Economic aspects of bull fattening (en)
  • Ekonomické aspekty výkrmu býků (cs)
skos:prefLabel
  • Ekonomické aspekty výkrmu býků
  • Economic aspects of bull fattening (en)
  • Ekonomické aspekty výkrmu býků (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/08:#0000902!RIV09-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701402)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ministarstvo zemědělství ČR Praha
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • dodržením hlavních ekonomických zásad výkrmu býků lze dosáhnout zvýšení ekonomiky výroby hovězího masa
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 365606
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/08:#0000902
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 978-80-7403-020-8
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • bulls; fattening; beef; economics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8C108832B536]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Praha Uhříněves
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • jsou popsány možnosti zlepšení ekonomických ukazatelů výkrmu býků
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kvapilík, Jindřich
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software