About: Výskyt bifidobakterií v trávicím traktu telat v závislosti na složení krmné dávky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bylo sledováno složení fekální mikroflóry telat krmených výhradně mlékem od dojnic a telat na kombinované dietě. Počty baktérií byly stanoveny kultivačně ve veku od čtyř do 21 dní. U čtyřdenních telat byly bifidobakterie zaznamenány v podobných počtech. Vliv rozdílné krmné dávky se projevil v sedmém dni věku telat, kdy se množství bifidobaktérií u telat na mléčné výživě zvýšilo a neměnilo se do konce studie, bifidobakterie byly po celou dobu sledováni dominantní skupinou baktérií. Rovněž u telat na kombinované výživě se počet bifidobaktérií v sedmém dni věku zvýšil, ale v menší míře. Počty bifidobakterií dosahovaly podobných hodnot jako počty laktobacilů, koliformních bakterií a enterokoků. Telata no mléčné výživě měla vyšší celkové počty anaerobních baktérií a koliformních baktérií, ale nižší množství laktobacilů a enterokoků proti telatům na kombinované dietě. Naše výsledky ukazují, že výskyt bifidobaktérií u telat je závislý na složení krmné dávky.
  • Bylo sledováno složení fekální mikroflóry telat krmených výhradně mlékem od dojnic a telat na kombinované dietě. Počty baktérií byly stanoveny kultivačně ve veku od čtyř do 21 dní. U čtyřdenních telat byly bifidobakterie zaznamenány v podobných počtech. Vliv rozdílné krmné dávky se projevil v sedmém dni věku telat, kdy se množství bifidobaktérií u telat na mléčné výživě zvýšilo a neměnilo se do konce studie, bifidobakterie byly po celou dobu sledováni dominantní skupinou baktérií. Rovněž u telat na kombinované výživě se počet bifidobaktérií v sedmém dni věku zvýšil, ale v menší míře. Počty bifidobakterií dosahovaly podobných hodnot jako počty laktobacilů, koliformních bakterií a enterokoků. Telata no mléčné výživě měla vyšší celkové počty anaerobních baktérií a koliformních baktérií, ale nižší množství laktobacilů a enterokoků proti telatům na kombinované dietě. Naše výsledky ukazují, že výskyt bifidobaktérií u telat je závislý na složení krmné dávky. (cs)
  • Development of faecal bacteria composition of calf fed on milk or a combined diet was investigated. Bacteria were enumerated by cultivation in calves aged from 4 to 2l days. In day-old calves bifidobacteria levels in both groups were very similar. In 7 day-old calves an influence of diet composition on faecal bacteria was observed. Bifidobacteria in milk-fed calves increased and did not change to the end of the study. In calves fed the combined diet bifidobacteria also increased, but slowly and reaching counts similar as lactobacilli, coliforms and enterococci. Milk-fed calves had nonsignificantly higher counts of total anaerobes and coliforms compare to calves on combined diet. Lactobacilli and enterococci were more numerous in calves on the combined diet. Our results showed that the occurrence of bifidobacteria in calf faeces is highly dependent on the diet composition. (en)
Title
  • Výskyt bifidobakterií v trávicím traktu telat v závislosti na složení krmné dávky
  • Occurrence of bifidobacteria in digestive tract of calves depending on diet composition (en)
  • Výskyt bifidobakterií v trávicím traktu telat v závislosti na složení krmné dávky (cs)
skos:prefLabel
  • Výskyt bifidobakterií v trávicím traktu telat v závislosti na složení krmné dávky
  • Occurrence of bifidobacteria in digestive tract of calves depending on diet composition (en)
  • Výskyt bifidobakterií v trávicím traktu telat v závislosti na složení krmné dávky (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/08:#0000883!RIV09-GA0-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA523/08/1091), P(GD525/08/H060), P(GP523/05/P117), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404284
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/08:#0000883
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • calf, faecal microflora, diet composition, bifidobacteria, cultivation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8AA05922EBC7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 68
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Molatová, Zuzana
  • Tománková, Olga
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software