About: Porovnání senzorických vlastností masa býků vybraných plemen skotu.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Připouštěním býků plemene Charolais na krávy českého strakatého plemene skotu dochází u kříženců oproti mateřské populaci poměrně k výraznému zlepšení ukazatelů výkrmnosti, jateční výtěžnosti i zpeněžování vyjádřené třídou zmasilosti a protučnění systému SEUROP, a to v některých ukazatelích téměř až na úroveň čistokrevných býků charolais. Naproti tomu u senzorických vlastností dochází ke zlepšení hodnocených charakteristik jen mírně, přesto byli hodnotitelé schopni při trojúhelníkových testech vzorky kříženců ve srovnání s masem kombinovaného plemene odlišit i preferovat.
  • Připouštěním býků plemene Charolais na krávy českého strakatého plemene skotu dochází u kříženců oproti mateřské populaci poměrně k výraznému zlepšení ukazatelů výkrmnosti, jateční výtěžnosti i zpeněžování vyjádřené třídou zmasilosti a protučnění systému SEUROP, a to v některých ukazatelích téměř až na úroveň čistokrevných býků charolais. Naproti tomu u senzorických vlastností dochází ke zlepšení hodnocených charakteristik jen mírně, přesto byli hodnotitelé schopni při trojúhelníkových testech vzorky kříženců ve srovnání s masem kombinovaného plemene odlišit i preferovat. (cs)
  • The crossbred from mating of Charolais bull with Czech spotted cows has a better parameters compared to maternal population at fattening performance, carcass yield and economic effect is expressed to SEUROP system and next at some parameters the values are close to purebred bulls level. But then only slightly improvement was at sensory quality of evaluated parameters, nevertheless the critics was able distinguish the samples of crossbred from combined breed and prefer it during three-triangle test. (en)
Title
  • Porovnání senzorických vlastností masa býků vybraných plemen skotu.
  • Comparison of sensory character of meat from bulls of different breeds (en)
  • Porovnání senzorických vlastností masa býků vybraných plemen skotu. (cs)
skos:prefLabel
  • Porovnání senzorických vlastností masa býků vybraných plemen skotu.
  • Comparison of sensory character of meat from bulls of different breeds (en)
  • Porovnání senzorických vlastností masa býků vybraných plemen skotu. (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/07:8P001581!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3020)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 442399
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/07:8P001581
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Meat; sensory quality; crossbreed; charolais (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0A9EB7A1F1F]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bureš, Daniel
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software