About: Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A total of 80 carcasses of pigs coming from common production conditions in the Czech Republic were analysed. A probe device was used to determine the proportion of carcass muscle. Twenty-four hours post mortem, carcass analyses and subsequent detailed dissections of bellies with bones were performed. The average carcass muscle proportion, carcass weight, and muscle proportion in belly were 55.24%, 93.86 kg, and 53.37%, respectively. Different carcasses were divided into three weight groups. Among these groups, neither significant differences were found in the proportions of different parts of belly nor in the proportion of belly weight from carcass weight. The groups differed significantly in the proportion of muscle from belly with bones, intermuscular fat, and bones. The difference between the lightest and heaviest carcasses in the muscle proportion of belly with bones was particularly high and amounted to 4 %. The relationship between the muscle proportion of belly with bones and c (en)
  • Sledovaný soubor zahrnoval 80 jatečně upravených těl finálních hybridů prasat z běžných podmínek produkce v České republice. Při klasifikaci byl zjištěn sondovým přístrojem podíl svaloviny, 24 hodin po porážce byl pak proveden jatečný rozbor s následnou detailní disekcí boku s kostí. Celý soubor vykázal zmasilost jatečného těla 55,24% při průměrné hmotnosti 93,86 kg a zmasilostí boku s kostí 53,37%. Jednotlivá jatečná těla byla rozdělena do tří hmotnostních intervalů. Mezi těmito intervaly nebyly statisticky významné rozdíly průměrů charakterizujících podíly částí boku a boku celkem z jatečného těla. Signifikantní diference mezi hmotnostními skupinami byly nalezeny u podílu svalstva z boku s kostí, podílu mezisvalového tuku i podílu kostí. Především ve zmasilosti této partie činil rozdíl mezi nejlehčími a nejtěžšími jatečnými těly téměř 4%. Vzájemný vztah mezi zmasilostí boku s kostí a hmotností jatečného těla vykázal hodnotu korelačního koeficientu r = -0,20.
  • Sledovaný soubor zahrnoval 80 jatečně upravených těl finálních hybridů prasat z běžných podmínek produkce v České republice. Při klasifikaci byl zjištěn sondovým přístrojem podíl svaloviny, 24 hodin po porážce byl pak proveden jatečný rozbor s následnou detailní disekcí boku s kostí. Celý soubor vykázal zmasilost jatečného těla 55,24% při průměrné hmotnosti 93,86 kg a zmasilostí boku s kostí 53,37%. Jednotlivá jatečná těla byla rozdělena do tří hmotnostních intervalů. Mezi těmito intervaly nebyly statisticky významné rozdíly průměrů charakterizujících podíly částí boku a boku celkem z jatečného těla. Signifikantní diference mezi hmotnostními skupinami byly nalezeny u podílu svalstva z boku s kostí, podílu mezisvalového tuku i podílu kostí. Především ve zmasilosti této partie činil rozdíl mezi nejlehčími a nejtěžšími jatečnými těly téměř 4%. Vzájemný vztah mezi zmasilostí boku s kostí a hmotností jatečného těla vykázal hodnotu korelačního koeficientu r = -0,20. (cs)
Title
  • Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat
  • Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat (cs)
  • The effect of carcass weight on pig belly composition (en)
skos:prefLabel
  • Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat
  • Vliv hmotnosti jatečného těla na složení boku prasat (cs)
  • The effect of carcass weight on pig belly composition (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/06:#0000733!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 145-148
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506441
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/06:#0000733
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig; carcass; carcass weight; belly (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5C966E02C41]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agroregion 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • David, Libor
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
  • Vališ, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-869-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software