About: Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo porovnat nutriční hodnotu tří pastevních porostů v horské oblasti České republiky. Součástí tohoto experimentu byly chemické rozbory, in situ metoda ke stanovení degradovatelnosti neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) a in vitro metody určující stravitelnost organické hmoty (OH) a NDF. Hodnoty popele, dusíkatých látek (NL), NDF, acido-detergentní vlákniny (ADF) a acido-detergentního ligninu (ADL) byly v průměru 7,7 %; 14,1 %; 46,8 %; 27,9 % respektive 3,9 %. In vitro stravitelnost OH se pohybovala v průměru kolem 60,7 % pro Tilley a Terry metodu (TT) a 63,8 % pro enzymatickou metodu (E). In vitro stravitelnost NDF stanovená TT a E metodami dosahovala v průměru 39,6 % respektive 38,5 %. S narůstajícím stářím píce byl u pastevních porostů zaznamenán pokles hodnot (P < 0,001) efektivní degradovatelnosti (ED) NDF.
  • Cílem této práce bylo porovnat nutriční hodnotu tří pastevních porostů v horské oblasti České republiky. Součástí tohoto experimentu byly chemické rozbory, in situ metoda ke stanovení degradovatelnosti neutrálně-detergentní vlákniny (NDF) a in vitro metody určující stravitelnost organické hmoty (OH) a NDF. Hodnoty popele, dusíkatých látek (NL), NDF, acido-detergentní vlákniny (ADF) a acido-detergentního ligninu (ADL) byly v průměru 7,7 %; 14,1 %; 46,8 %; 27,9 % respektive 3,9 %. In vitro stravitelnost OH se pohybovala v průměru kolem 60,7 % pro Tilley a Terry metodu (TT) a 63,8 % pro enzymatickou metodu (E). In vitro stravitelnost NDF stanovená TT a E metodami dosahovala v průměru 39,6 % respektive 38,5 %. S narůstajícím stářím píce byl u pastevních porostů zaznamenán pokles hodnot (P < 0,001) efektivní degradovatelnosti (ED) NDF. (cs)
  • The aim of this study was to determine and compare the nutrition value of three pastures of Czech mountain area. The experiment was performed using the chemical analyses, in situ method for determination of degradability profile of neutral-detergent fibre (NDF), and in vitro methods determination of organic matter (OM) digestibility and NDF digestibility. The averaged values of ash, crude protein (CP), NDF, acid-detergent fibre (ADF) and acid-detergent lignin (ADL) were 7,7 %; 14,1 %; 46,8 %; 27,9 % and 3,9 %, respectively. In vitro digestibility of OM was in average 60,7 % for Tilley and Terry method (TT) and 63,8 % for enzymatic method (E). In vitro digestibility of NDF was in average 39,6 % and 38,5 % for TT and E, respectively. Values of effective degradability (ED) of NDF significantly decreased (P < 0,001) with increasing maturity stage of pasture forage. (en)
Title
  • Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce
  • Importance of pasture for cattle production expressed as nutritive function of pasture forage (en)
  • Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce (cs)
skos:prefLabel
  • Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce
  • Importance of pasture for cattle production expressed as nutritive function of pasture forage (en)
  • Produkční význam pastvy skotu vyjádřený nutričním potenciálem pastevní píce (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/06:#0000729!RIV08-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 105-108
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1B44037), Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 495230
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/06:#0000729
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pasture; forage quality; vegetative season; in situ degradability; in vitro digestibility (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B4D9A116FDDD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agroregion 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Homolka, Petr
  • Koukolová, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-869-3
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software