Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of the experiment was to find the effect of two different yeast strains Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020), supplemented to the concentrate mixture for dairy cows, on dry matter intake (DMI), milk production and milk composition. The animals were divided into two experimental (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) and one control (K) groups. The highest DMI was detected in the K group. The yeast supplements increased milk yield significantly as well as the celulolytic activity of rumen liquid. Simultaneously, the milk fat concentrations and – in the case of group B – milk protein concentration were decreased. (en)
- Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny.
- Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny. (cs)
|
Title
| - Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
- Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows (en)
- Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
- Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows (en)
- Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/06:#0000341!RIV07-MZE-00027014
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/06:#0000341
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - yeast culture, dairy cow, milk, rumen (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |