About: Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the experiment was to find the effect of two different yeast strains Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020), supplemented to the concentrate mixture for dairy cows, on dry matter intake (DMI), milk production and milk composition. The animals were divided into two experimental (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) and one control (K) groups. The highest DMI was detected in the K group. The yeast supplements increased milk yield significantly as well as the celulolytic activity of rumen liquid. Simultaneously, the milk fat concentrations and – in the case of group B – milk protein concentration were decreased. (en)
  • Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny.
  • Cílem pokusu bylo zjistit vliv dvou rozdílných kvasinkových kmenů (Saccharomyces cerevisiae – Sc 47 a Sc 1020) zamíchaných do jadrné směsi na příjem sušiny, mléčnou užitkovost a složení mléka. Dojnice byly rozděleny do dvou pokusných (Sc 47 – B, Sc 1020 – L) a jedné kontrolní skupiny (K). U K byl zjištěn nejvyšší příjem sušiny. Doplněk kvasničných kultur u skupin B i L se projevil statisticky průkazným zvýšením mléčné užitkovosti a zvýšením celulolytické aktivity v bachorové tekutině. Současně však došlo k poklesu koncentrace mléčného tuku a u skupiny B i ke snížení obsahu mléčné bílkoviny. (cs)
Title
  • Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
  • Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows (en)
  • Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic
  • Examination the effect of select yeast cultures in nutrition high-yielding dairy cows (en)
  • Ověření vlivu vybraných kvasničných kultur ve výživě vysokoužitkových dojnic (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/06:#0000341!RIV07-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 91-94
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46086)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491252
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/06:#0000341
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • yeast culture, dairy cow, milk, rumen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DEBACF5D6993]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa zvierat 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kudrna, Václav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UVL
https://schema.org/isbn
  • 80-8077-035-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software