About: Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.
  • Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznost masa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso. (cs)
  • The influence of experimental diet with reduced level of energy and higher dry matter content on carcass quality and selected quality markers of pork meat were investigated. Compared with the control group fed commercial feed mixture the comparable and better values of studied traits were achieved. It is evident from the meat:fat ratio of carcass and from the SEUROP classification. The level of intramuscular fat and cholesterol were reduced and the meat viscosity was enhanced. The markers of nutrition quality were characteristic for pork meat of standard quality. (en)
Title
  • Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
  • The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat (en)
  • Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa
  • The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat (en)
  • Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/06:#0000334!RIV07-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 143-144
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506571
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/06:#0000334
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutrition regime, quality markers, pork meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A39F7773AB16]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VII. Dni výživy a veterinárnej dietetiky
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Koucký, Milan
  • Kudrna, Václav
  • Ševčíková, Světlana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UVL
https://schema.org/isbn
  • 80-8077-034-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software