About: Vplyv kvality nášlapnej vrstvy na tepelno-technické vlastnosti ležiskových konštrukcií pre dojnice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vhodnost materiálových řešení konstrukcí podlah odpočinkových prostor pro dojnice z hlediska jejich tepelně technických vlastností při různém řešení nášlapné vrstvy. Byly využity výpočetní metody stanovení tepelného odporu a tepelné jímavosti podle platných technických norem. Teploty vyhřátých loží byly měřeny termovizí a bezkontaktním teploměrem. Teplotní rozdíly při vyhřívání slamnatých loží byly v homogenní skupině s výsledky podlah pokrytých matracemi plněnými pěnovou gumoua izolačními rohožemi s gumovým krytem. Teplotní rozdíly byly prokazatelně vyšší než teplotní rozdíly zjištěné na betonové podlaze a cihlové dlažbě. (cs)
  • Cieľom práce bolo posúdiť vhodnosť materiálových riešení konštrukcií podláh odpočinkových priestorov pre dojnice z hľadiska ich tepelnotechnických vlastností při roznom rešeniu nášlapnej vrstvy. Boli využité výpočtové metódy stanovenia tepelného odporu atepelnej prijímavosti podľa platných technických noriem. Teploty vyhriatých ležísk boli merané termovíziou a bezkontaktným teplomerom. Teplotné rozdiely pri vyhrievaní ležísk so slamou boli v homogénnej skupine s výsledkami podláh pokrytých matracmi plnenými penogumou a izolačnými rohožami s gumovým krytom. Teplotné rozdiely boli preukázatelne vyššie ako teplotné rozdiely zistené na betónovej podlahe a tehlovej dlažbe.
  • The objective of the work was to evaluate the texture suitability of floor in a cow resting area from the viewpoint of their thermal properties with a view to different sorts of top-layer structure quality. Calculation methods for determination of thermal resistance and thermal effusicity according to valid technical standards were used. Temperatures of heated resting areas were measured using thermovision and a contactless thermomoter. The temperature differences of the warmed resting areas with strawwere found to be a part of the homegenous series with the results of floors covered with mattresses filled with rubber foam and isolating mat with rubber cover. Their temperature differences were significantly higher than the results on concrete and brick floor. (en)
Title
  • Vplyv kvality nášlapnej vrstvy na tepelno-technické vlastnosti ležiskových konštrukcií pre dojnice
  • The influence of top-layer structure quality on thermal properties of dairy cubicle floors (en)
  • Vliv kvality nášlapné vrstvy na tepelně-technické vlastnosti odpočinkových prostor pro dojnice (cs)
skos:prefLabel
  • Vplyv kvality nášlapnej vrstvy na tepelno-technické vlastnosti ležiskových konštrukcií pre dojnice
  • The influence of top-layer structure quality on thermal properties of dairy cubicle floors (en)
  • Vliv kvality nášlapné vrstvy na tepelně-technické vlastnosti odpočinkových prostor pro dojnice (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/05:#0000161!RIV06-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 48-52
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549766
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/05:#0000161
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cows, resting area, floors (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB30652F1145]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2005
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kunc, Petr
  • Knížková, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚŽV
https://schema.org/isbn
  • 80-86454-64-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software