About: Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The influences of experimental diet with reduced level of energy and increased fibre content on carcass quality and chosen markers of quality of pork meat and fat were tested. By the experimental regime it was achieved the comparable and better values ofchosen carcass indicators (meat:fat ratio in carcass and upper class based on SEUROP), the level of intramuscular fat and cholesterol in muscle declined and binding capacity of meat increased. The experimental diet positively influenced the fatty acidscomposition in backfat as well. (en)
  • Byl testován vliv experimentální diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného těla a vybrané znaky jakosti vepřového masa a sádla. Při pokusném režimu bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečných ukazatelů (poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy SEUROP), ve svalstvu se snížila hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšila se vaznost masa. Pokusná dieta rovněž pozitivně ovlivnila složení mastných kyselin vhřbetním sádle prasat.
  • Byl testován vliv experimentální diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného těla a vybrané znaky jakosti vepřového masa a sádla. Při pokusném režimu bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečných ukazatelů (poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy SEUROP), ve svalstvu se snížila hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšila se vaznost masa. Pokusná dieta rovněž pozitivně ovlivnila složení mastných kyselin vhřbetním sádle prasat. (cs)
Title
  • Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla
  • Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla (cs)
  • Effect of nutritive regimes on chosen markers of quality of pork meat and fat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla
  • Vliv nutričních režimů na vybrané markery jakosti vepřového masa a sádla (cs)
  • Effect of nutritive regimes on chosen markers of quality of pork meat and fat (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/05:#0000148!RIV06-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 11-13
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549238
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/05:#0000148
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, nutritive regimes, pork meat, pork fat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F53FD903C4F9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Koucký, Milan
  • Ševčíková, Světlana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software