About: Zmasilost a marketing jatečných prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni.
  • V hodnocení jatečných prasat za účelem zpeněžování došlo k významné změně zavedením systému SEUROP, kde je hlavním ukazatelem zmasilosti podíl svaloviny v jatečném těle. Klasifikace těl jatečných prasat je využitelná i ve šlechtění a produkci prasat a vmasném průmyslu. Kvalitní jatečné partie jsou více zastoupeny ve vyšších třídách jakosti. Bylo zjištěno, že v ČR je zmasilost jatečných prasat na dobré úrovni. (cs)
  • The significant change in classification of slaughter pigs for marketing purpose occured with the implementation of the SEUROP system, where the carcass lean meat content is the main indicator of meatiness.The classification of pig carcass bodies is available in breeding and production of pigs and in meat industry. The high-quality carcass section are more distributed in higher quality classes. From the characteristics of pig carcasses in the CR the acceptable level of pig meatiness was stated. (en)
Title
  • Zmasilost a marketing jatečných prasat
  • Meatiness and marketing of slaughter pigs (en)
  • Zmasilost a marketing jatečných prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Zmasilost a marketing jatečných prasat
  • Meatiness and marketing of slaughter pigs (en)
  • Zmasilost a marketing jatečných prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/05:#0000098!RIV06-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 13-14
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701403)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 47
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 552260
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/05:#0000098
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SEUROP System, lean meat content, marketing, price mask, pig carcass classification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B9D21E96E1BE]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Moderní živočišná výroba - příloha Zemědělského týdeníku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 13
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pulkrábek, Jan
  • Vítek, Martin
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-2298
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software