About: Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • A created model that expressed a heat stress (HS) at fattening pigs used noninvasive Metod. Kriteria for determination of HS-level there are weight gain (WG- g. head-1.day-1), move aktivity (MA- minute per 24 h), and resting duration (RE- minute per 24 h). The HS-level (Hx index) was created by relation of named quantities at experiments at HS-period (at temperature levels 20, 25 and 30 degr.C) and thermo-neutral period (15 degr.C). Result Hx is expressed in percentages. When Hx = 100 %, the animal is well-being. On increasing ambient temperatures, the Hx-index of named quantities is sinking. In confront with dairy cows is Hx-index decreasing slight. At fattening pigs was reached on temperature level 30 degr.C the largest reduction at MA (Hx= 85.4 %).At next quantities were reached at WG (90.3) and at RE (96.5). (en)
  • Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.V porovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5.
  • Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.V porovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5. (cs)
Title
  • Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu
  • A valuation of heat stress at fattening pigs (en)
  • Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu
  • A valuation of heat stress at fattening pigs (en)
  • Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/05:#0000032!RIV06-MZE-00027014
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 241-244
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 523616
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/05:#0000032
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fattening pigs, heat stress, ethology, performance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D8C2FD5589F1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adamec, Tomáš
  • Dolejš, Jan
  • Toufar, Oldřich
  • Mašata, Ondřej
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 80-85645-50-5
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software