About: Je vhodné dojit krávy zezadu?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zjistit, existují-li rozdíly v zátěži předních a zadních struků během dojení v dojírnách typu side by side (nasazování zezadu) v porovnání s dojením v tandemových dojírnách (nasazování z boku). Zátěž byla posuzována podle změn teploty struků. Na základě výsledků lze konstatovat, že způsob nasazování a dojení má vliv na zátěž struků. Dojení zezadu se projevuje statisticky průkazně (P<0,05) vyšší zátěží zadních a zejména předních struků (P<0,05) v porovnání s dojením z boku. Z hlediska zátěže se tak jako příznivější ukazuje pro dojnici resp. vemeno dojení z boku.
  • Cílem práce bylo zjistit, existují-li rozdíly v zátěži předních a zadních struků během dojení v dojírnách typu side by side (nasazování zezadu) v porovnání s dojením v tandemových dojírnách (nasazování z boku). Zátěž byla posuzována podle změn teploty struků. Na základě výsledků lze konstatovat, že způsob nasazování a dojení má vliv na zátěž struků. Dojení zezadu se projevuje statisticky průkazně (P<0,05) vyšší zátěží zadních a zejména předních struků (P<0,05) v porovnání s dojením z boku. Z hlediska zátěže se tak jako příznivější ukazuje pro dojnici resp. vemeno dojení z boku. (cs)
  • The aim of this study was to find out and compare the stress of fore teats and hind teat during milking in side by side milking parlour (attaching the milking unit from behind) and tandem milking parlour (attaching the milking unit abeam). The stress was evaluated by means of the changes of teat temperature. The measurements were provided by thermographic method in field conditions. It is concluded that milking in side by side milking parlour showed statisticaly (P<0,05) higher stress hind teats andespecially fore teats compared with milking in tandem milking parlour. Milking in tandem milking parlour can consider to be friendly to udder. (en)
Title
  • Je vhodné dojit krávy zezadu?
  • Je vhodné dojit krávy zezadu? (cs)
  • Suitability of milking in side by side milking parlour for dairy cows (en)
skos:prefLabel
  • Je vhodné dojit krávy zezadu?
  • Je vhodné dojit krávy zezadu? (cs)
  • Suitability of milking in side by side milking parlour for dairy cows (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/04:00014370!RIV/2005/MZE/M02005/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 78-80
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4036)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 569414
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/04:00014370
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dairy cows;milking;side by side milking;stress (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2A7EE07518F5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ochrana zvířat a welfare 2004
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kunc, Petr
  • Knížková, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-500-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software