About: Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The antimicrobial activity of C2 ? C18 fatty acids against two strains of Escherichia coli was determined in vitro in anaerobic cultures grown on glucose. Antimicrobial activity was expressed as IC50 (a concentration at which only 50% of the initial glucose in cultures was utilized). Utilization of glucose was inhibited by caprylic acid (IC50 ranged from 0.30 to 0.85 mg/ml) and capric acid (IC50 from 1.25 to 2.03 mg/ml). No inhibition of glucose utilization was produced with other fatty acid, but not that of caprylic acid. Antimicrobial activity of caprylic and capric acid decreased when bacteria were grown in the presence of straw particles or repeatedly subcultured in medium containing these compounds at low concentrations. Counts of viable bacteria determined by plating technique after 30min incubation with caprylic acid at 1 mg/ml decreased below 102/ml. Corresponding reduction in cultures treated with capric acid was 1.09 and 7.16 log 10 colony forming units/ml. (en)
  • Byl sledován účinek mastných kyselin C2 ? C18 na dva kmeny Escherichia coli. Účinek byl vyjádřen jako IC50 (koncentrace, při které došlo k utilizaci poloviny glukózy, přítomné v médiu). Utilizace glukózy byla inhibována kyselinou kaprylovou (IC50 se pohybovala v rozmezí od 0,30 do 0,85 mg/ml) a kyselinou kaprinovou (IC50 od 1,25 do 2,03 mg/ml). U ostatních mastných kyselin nebyla pozorována inhibice utilizace glukózy. Přídavkem vápníku v nadbytku množství se rušil inhibiční účinek kyseliny kaprinové. Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové i kaprinové se snížil během růstu bakterií v přítomnosti částic slámy nebo při opakované kultivaci bakterií v médiu, obsahujícím subinhibiční koncentraci kyselin. Výsledky průkazu živých bakterií kultivací a počítáním bakteriálních kolonií na tuhém médiu po 30 min. inkubaci s kyselinou kaprylovou nebo kaprinovou o koncentraci 1 mg/ml potvrdily, že kyselina kaprylová a v menší míře I kyselina kaprinová mají signifikantní antimikrobiální účinek.
Title
  • Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids (en)
  • Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli
  • Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli (cs)
skos:prefLabel
  • Susceptibility of two strains of Escherichia coli to fatty acids (en)
  • Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli
  • Antimikrobiální účinek mastných kyselin dva kmeny Eschrichia coli (cs)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/03:00006790!RIV/2004/GA0/M02004/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 43-49
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA523/02/0460)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 598609
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/03:00006790
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antimicrobial activity;fatty acids;Escherichia coli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [888D4F4DF3FD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • České Budějovice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník vědeckých prací z mezinárodní konference studentů DSP výživa a dietetika zvířat A WORKSHOPU PHARE, RERA, Zelená Laguna Vliv výživy na kvalitu a obsah složek v mléce
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Marounek, Milan
  • Skřivanová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
https://schema.org/isbn
  • 80-7040-626-7
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software