About: Uplatnění biologických vlivů při hodnocení prasat podle SEUROP systému v České republice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The factors of great importance influencing the price evaluation of pig carcasses are lean meat proportion and slaughter live weight. From results obtained by a set of fineshed pigs from common fattening operations the good average level within the scale of SEUROP system of pig carcass value in the CR is evident. The applied system of pig carcass classification according to lean proportion is advantageous, but preferences of pig carcasses weighing from 80 to 100 kg indicate certain necessity to standardize slaughter weight of pigs. (en)
  • Při cenovém ohodnocení jatečných prasat se významně uplatňuje podíl svaloviny v jatečném těle a porážková hmotnost zvířete. Z výsledků sledovaného souboru jatečných zvířat z běžné produkce je zřejmé, že v České republice se v produkci jatečných prasat dosahuje podle systému SEUROP dobré úrovně. Výhodně se uplatní hodnocení podle svaloviny v jatečném těle, ale preference hmotnosti 80 - 100 kg u jatečných těl vyžaduje určitou standardizaci porážkové hmotnosti jatečných prasat.
  • Při cenovém ohodnocení jatečných prasat se významně uplatňuje podíl svaloviny v jatečném těle a porážková hmotnost zvířete. Z výsledků sledovaného souboru jatečných zvířat z běžné produkce je zřejmé, že v České republice se v produkci jatečných prasat dosahuje podle systému SEUROP dobré úrovně. Výhodně se uplatní hodnocení podle svaloviny v jatečném těle, ale preference hmotnosti 80 - 100 kg u jatečných těl vyžaduje určitou standardizaci porážkové hmotnosti jatečných prasat. (cs)
Title
  • Uplatnění biologických vlivů při hodnocení prasat podle SEUROP systému v České republice
  • Uplatnění biologických vlivů při hodnocení prasat podle SEUROP systému v České republice (cs)
  • Biological effects influencing the pig evaluation according to the SEUROP system in the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Uplatnění biologických vlivů při hodnocení prasat podle SEUROP systému v České republice
  • Uplatnění biologických vlivů při hodnocení prasat podle SEUROP systému v České republice (cs)
  • Biological effects influencing the pig evaluation according to the SEUROP system in the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/02:00014392!RIV/2005/MZE/M02005/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 61-66
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QC1231)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 667925
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/02:00014392
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig;lean meat content;slaughter weight;carcass classification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D00A8DD7B10]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 19
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pulkrábek, Jan
  • Vališ, Libor
  • Pavlík, Jan
issn
  • 1212-558X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software