About: Methodology for assessing potato varieties for resistence to soft rot bacteria using slice test.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Cílem metodiky je stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k pektinolytickým fytopatogenním bakteriím rodu Dickeya, Pectobacterium a Pseudomonas metodou testování plátků hlíz.
  • Cílem metodiky je stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k pektinolytickým fytopatogenním bakteriím rodu Dickeya, Pectobacterium a Pseudomonas metodou testování plátků hlíz. (cs)
  • The methodology is to assessment the level of resistance of potato genotypes to soft rot bacteria of Dickeya, Pectobacterium and Pseudomonas genera using slice test. (en)
Title
  • Methodology for assessing potato varieties for resistence to soft rot bacteria using slice test. (en)
  • Metodika stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz.
  • Metodika stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz. (cs)
skos:prefLabel
  • Methodology for assessing potato varieties for resistence to soft rot bacteria using slice test. (en)
  • Metodika stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz.
  • Metodika stanovení hladiny rezistence genotypů bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz. (cs)
skos:notation
  • 097324/2014
  • RIV/00027006:_____/14:00003069!RIV15-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(QJ1210305)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Hroznová 2, 656 06 Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Původci bakteriálního černání stonku a měkké hniloby hlíz bramboru mohou způsobit: (i) snížení výnosu v případě, že četnost výskytu černání stonku převyšuje 5 - 10 %; (ii) sestupnění nebo zamítnutí sadbových brambor přihlášených k certifikaci; (iii) ztráty během transportu, skladování a při manipulaci s hlízami v obchodní síti nebo před zpracováním u spotřebitele. Rozsah celkových ztrát měkkou hnilobou hlíz bramboru způsobenou pektinolytickými fytopatogenními bakteriemi dosahuje během skladování 5 % i více, tj. u každé skladované 1 t hlíz dochází ke znehodnocení cca 50 kg hlíz. Při průměrné ceně produkce v běžném roce 3,5 Kč/kg se jedná o ztrátu 175 Kč/t. Snížením 5% ztrát způsobovaných původci bakteriálních měkkých hnilob o 50 % pěstováním odrůd bramboru s vyšší hladinou rezistence, dojde u každé skladované 1 t hlíz bramboru ke snížení ztrát o 25 kg, tj. o 88 Kč.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 28890
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/14:00003069
http://linked.open...terniIdentifikace
  • ISBN 978-80-7427-165-6 (CD-ROM)
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soft rot; resistance; Pectobacterium atrosepticum; P. carotovorum subsp. carotovorum; Dickeya chrysanthemi; Pseudomonas marginalis; P. viridiflava; potatoes; slice test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E73D5627415]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení o uznání uplatněné certifikované metodiky pod č.j. (UKZUZ 097324/2014)vydal Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Brno dne 12.12.2014. Smlouva o využití výsledku uživatelem byla uzavřena s VESA Velhartice, a.s., 341 42 Velhartice, IČ: 46884335, zastoupený ředitelem Ing. Viktorem Kopačkou, dne 8.12.2014. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i: Dr. Ing. Pavel Čermák Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: Ing. V. Krejzar, tel.233 022 289 e-mail: krejzar@vurv.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krejzar, Václav
  • Pánková, Iveta
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software