About: The possibility of Kamchatian honeysuckle (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.) processing and the sensory analysis of the product     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The study concerns the possibility of juice extraction from seven wild strains of kamchatian honeysuckle and the sensory analysis of the fruit and juice. The senzory evaluation comprised four parameters evaluated in fruit (bitterness, sweet-sour balance, odor, overall pleasantness) and six parameters evaluated in juice (bitterness, sweet-sour balance, odor, overall pleasantness, color and viscosity). Beside the sensory analyses, radical scavenging capacity in both, fruit and juice, was evaluated using DPPH stable radical method. (en)
  • V této studii byla hodnocena možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského formou odšťavnění u souboru sedmi planých ekotypů zimolezu původem z Kamčatské a Sachalinské oblasti a rozdíly v senzorickém hodnocení v závislosti na ekotypu a změny senzorického profilu po zpracování. Senzorická analýza byla provedena jako hodnocení s použitím stupnic. Byly hodnoceny čtyři parametry u plodů (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, pevnost ovoce na tlak a pevnost ovoce při utržení) a šest parametrů u šťáv (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, barva a hustota). Kromě senzorických zkoušek byly u surových plodů a šťáv stanoveny hodnoty antioxidační aktivity s využitím metody DPPH.
  • V této studii byla hodnocena možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského formou odšťavnění u souboru sedmi planých ekotypů zimolezu původem z Kamčatské a Sachalinské oblasti a rozdíly v senzorickém hodnocení v závislosti na ekotypu a změny senzorického profilu po zpracování. Senzorická analýza byla provedena jako hodnocení s použitím stupnic. Byly hodnoceny čtyři parametry u plodů (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, pevnost ovoce na tlak a pevnost ovoce při utržení) a šest parametrů u šťáv (hořkost, vyváženost sladkokyselé chuti, vůně, celková chuť, barva a hustota). Kromě senzorických zkoušek byly u surových plodů a šťáv stanoveny hodnoty antioxidační aktivity s využitím metody DPPH. (cs)
Title
  • The possibility of Kamchatian honeysuckle (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.) processing and the sensory analysis of the product (en)
  • Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu
  • Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu (cs)
skos:prefLabel
  • The possibility of Kamchatian honeysuckle (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.) processing and the sensory analysis of the product (en)
  • Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu
  • Možnost zpracování plodů zimolezu kamčatského (Lonicera kamchatica Sevast., Pojark.)a senzorické hodnocení produktu (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/14:00003036!RIV15-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12 věd.př.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 30693
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/14:00003036
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • haskap; zhimolost; Caprifoliaceae; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF6365907525]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 62
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Holubec, Vojtěch
  • Štočková, Lenka
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software