Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V roce 2013 byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah CP byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg DW. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg suché hmoty (dry weight, DW) byl stanoven v odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g/kg DW byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin.
- V roce 2013 byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah CP byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg DW. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg suché hmoty (dry weight, DW) byl stanoven v odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g/kg DW byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. (cs)
- The content of total polyphenols (TP) in grinded and non-grinded winemaking residue samlpes to determine the suitability of material processing was carried out in 2013. The content of TP was measured spectrophotometrically using the Folin-Ciocalteu reagent at 700 nm. TP contents were expressed as gallic acid equivalents per kilogram of the dry sample residue. TP kontent were determined in the range of 3.97 to 16.40 g/kg dry weight (DW). The lowest TP kontent of 3.97 g/kg DW was determined in the variety Zweigeltrebe and Blue Portugal. The highest TP kontent of 16.40 g/kg DW was determined in the variety Pinot Gris. In the samples studied, varieties did not show differences between non-grinded and grinded samples, which is important for the economy of the technology. (en)
|
Title
| - Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné
- Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné (cs)
- Polyphenol content of the cake grapevine (Vitis vinifera L.) (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné
- Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné (cs)
- Polyphenol content of the cake grapevine (Vitis vinifera L.) (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/14:00003035!RIV15-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/14:00003035
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grapevine; wine residues; polyphenol; processing technology (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Procházková, Dagmar
- Střalková, Radomíra
- Hejtmánková, A.
- Lachman, J.
- Mištová, Tereza
- Kozáková, M.
|
issn
| |
number of pages
| |