About: Vztah mezi podjednotkami gluteninů a reologickou kvalitou genetických zdrojů pšenice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Assessment of the effect glutenin alleles on selected rheological parameters using relatively new methods (Mixolab, SRC test) in landraces of wheat. Landraces are characterized by better values of some characters that due to selection rarely can find in modern varieties. Found results confirm the possibility of using LMW-and HMW-glutenin alleles as markers of baking quality for selection of modern wheat varieties. (en)
  • Hodnocení vlivu gluteninových alel na vybrané reologické parametry pomocí relativně nových metod (Mixolab, SRC test) u krajových odrůd pšenice. Krajové odrůdy si zachovaly lepší hodnoty některých znaků, které v důsledku selekce jen zřídka nalézáme u moderních odrůd. Nalezené výsledky potvrzují možnost využití LMW- a HMW- gluteninových alel jako markerů pekařské kvality pro účely šlechtění moderních perspektivních odrůd pšenice.
  • Hodnocení vlivu gluteninových alel na vybrané reologické parametry pomocí relativně nových metod (Mixolab, SRC test) u krajových odrůd pšenice. Krajové odrůdy si zachovaly lepší hodnoty některých znaků, které v důsledku selekce jen zřídka nalézáme u moderních odrůd. Nalezené výsledky potvrzují možnost využití LMW- a HMW- gluteninových alel jako markerů pekařské kvality pro účely šlechtění moderních perspektivních odrůd pšenice. (cs)
Title
  • Vztah mezi podjednotkami gluteninů a reologickou kvalitou genetických zdrojů pšenice
  • Vztah mezi podjednotkami gluteninů a reologickou kvalitou genetických zdrojů pšenice (cs)
  • Relationship between glutenin subunits and rheological quality of wheat genetic resources (en)
skos:prefLabel
  • Vztah mezi podjednotkami gluteninů a reologickou kvalitou genetických zdrojů pšenice
  • Vztah mezi podjednotkami gluteninů a reologickou kvalitou genetických zdrojů pšenice (cs)
  • Relationship between glutenin subunits and rheological quality of wheat genetic resources (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/12:00002298!RIV13-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91184), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12 věd.př.
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 180413
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/12:00002298
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat genetic resources; rheological quality; glutenin subunits (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BC29C43017A4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 60
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Papoušková, Ludmila
  • Dotlačil, Ladislav
  • Dvořáček, Václav
  • Faměra, O.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software