About: Využití sacharosy pro kryoprezervaci rostlin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plants can be stored without damage in glassy state at ultra- low temperature. Cryoprotectant solutions help them withstand low temperature influence. Thermal characteristics of sucrose, glucose and Plant Vitrification Solution 3 (PVS3) were measured by differential scanning calorimeter (DSC). All solutions at high concentration />0.6 (w/w)/ had acceptable cryoprotective characteristics. These solutions allowed glassy state and limited water crystallization in both, cooling and warming cycles. The highest temperature (-42.2 oC) of glass transition was detected in 0.78 (w/w) sucrose solution. (en)
  • Kryoprezervace rostlin je metodou, která umožňuje uchovat rostlinný materiál v životaschopném stavu při teplotách tekutého dusíku. Některé postupy využívají speciální kryoprotektivní roztoky, které umožní vznik a zachování skelného stavu v rostlinném materiálu. Sacharosa je látkou, která je součástí bazálního metabolismu rostlin a zároveň významnou složkou řady kryoprotektivních roztoků.
  • Kryoprezervace rostlin je metodou, která umožňuje uchovat rostlinný materiál v životaschopném stavu při teplotách tekutého dusíku. Některé postupy využívají speciální kryoprotektivní roztoky, které umožní vznik a zachování skelného stavu v rostlinném materiálu. Sacharosa je látkou, která je součástí bazálního metabolismu rostlin a zároveň významnou složkou řady kryoprotektivních roztoků. (cs)
Title
  • Využití sacharosy pro kryoprezervaci rostlin
  • Sucrose utilization for plant cryopreservation (en)
  • Využití sacharosy pro kryoprezervaci rostlin (cs)
skos:prefLabel
  • Využití sacharosy pro kryoprezervaci rostlin
  • Sucrose utilization for plant cryopreservation (en)
  • Využití sacharosy pro kryoprezervaci rostlin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001607!RIV11-MSM-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OC08062)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297819
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001607
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cryoprotectant; glass transition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C29DBE10E1AB]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lísek u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 32. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Faltus, Miloš
  • Zámečník, Jiří
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7395-259-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software