About: Technologie pro výrobu biologicky dosoušené biomasy (BDB)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the application of proven technology is ecological and economic efficiencies in processing some difficult biological wastes for the production of innovative biofuels, called biologically dried biomass (BDB), which can be used as biofuel. This technology uses an aerobic thermophilic fermentation separated catering waste and plant biomass for hygienization and stabilize the product that meets the requirements for biofuel for direct combustion or co-firing with fossil fuels. This technology uses forced aeration of the substrate heated air in hygienization box and it can run on composting. Protocolar certified tests have shown that the proposed technology provides moisture BDB in the range 26-28% wt. and tracked pollutants from the combustion BDB outlet of the boiler did not reach the limit values according to GO No. 146/2007 Coll. Annex 4 (en)
  • Cílem uplatnění ověřené technologie je ekologické a ekonomické zefektivnění způsobu zpracování některých problematických biologických odpadů za účelem produkce netradičních biopaliv, a to biologickým dosoušením biomasy využitelné jako biopalivo. Tato technologie využívá aerobní termofilní fermentaci separovaných gastroodpadů a rostlinné biomasy za účelem hygienizace a stabilizace produktu, který splňuje požadavky na biopalivo pro přímé spalování nebo spoluspalování s fosilními palivy. Technologie využívá nucené aerace substrátu ohřátým vzduchem v hygienizačním boxu a je jí možno provozovat i na kompostárnách. Protokolárně ověřené zkoušky prokázaly, že navržená technologie zaručuje vlhkost BDB v rozmezí 26 – 28% hmot. a sledované znečisťující látky při spalování BDB na výstupu z kotle nedosáhly limitních hodnot dle NV č. 146/2007 Sb. příloha č. 4.
  • Cílem uplatnění ověřené technologie je ekologické a ekonomické zefektivnění způsobu zpracování některých problematických biologických odpadů za účelem produkce netradičních biopaliv, a to biologickým dosoušením biomasy využitelné jako biopalivo. Tato technologie využívá aerobní termofilní fermentaci separovaných gastroodpadů a rostlinné biomasy za účelem hygienizace a stabilizace produktu, který splňuje požadavky na biopalivo pro přímé spalování nebo spoluspalování s fosilními palivy. Technologie využívá nucené aerace substrátu ohřátým vzduchem v hygienizačním boxu a je jí možno provozovat i na kompostárnách. Protokolárně ověřené zkoušky prokázaly, že navržená technologie zaručuje vlhkost BDB v rozmezí 26 – 28% hmot. a sledované znečisťující látky při spalování BDB na výstupu z kotle nedosáhly limitních hodnot dle NV č. 146/2007 Sb. příloha č. 4. (cs)
Title
  • Technologie pro výrobu biologicky dosoušené biomasy (BDB)
  • Technologie pro výrobu biologicky dosoušené biomasy (BDB) (cs)
  • Technology for biologically dried biomass (BDB) production (en)
skos:prefLabel
  • Technologie pro výrobu biologicky dosoušené biomasy (BDB)
  • Technologie pro výrobu biologicky dosoušené biomasy (BDB) (cs)
  • Technology for biologically dried biomass (BDB) production (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001458!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700604)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • roční zvýšení objemu výroby biopaliva a čistého zisku uživatele. Dojde ke zvýšení přidané hodnoty o cca 30 Kč na 1 tunu odpadůcož je při zpracování 10 ooo t ročně 300 000 Kč. Cena ověřené technologie vyjádřená náklady poskytovatele je 36 432 Kč
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 292037
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001458
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VÚRV-OT-03/2010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Biologically dried biomass (BDB); thermophilic fermentation; catering waste (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6FE34110B8E8]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • JOGA LUHAČOVICE s.r.o., Uherskobrodská 984, 763 26 Luhačovice IČ 60697628
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva o uplatnění výsledků výzkumu v praxi mezi VÚRV v.v.i a firmou JOGA LUHAČOVICE s.r.o. ze dne 27.12.2010. Technologie zaručuje vlhkost biopaliva 26-28% a emise dle NV č. 146/2007Sb., příl. č.4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Usťak, Sergej
  • Váňa, Jaroslav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 36 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software