About: Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of an improved technology of washing and packing of potatoe tubers is to minimize the development of bacterial soft rot. The technological system consist of (i) selection of tuber samples wits high level of resistance to bacterial soft rot and low level of contamination of lenticel with soft rot bacteria; (ii) the incorporation of air knifes in to commercial washer; (iii) the control of temperature of tubers after washing to prevent water condenzation and CO2 accumulation on the tuber surfaces. (en)
  • Cílem uplatněné technologie je v období po mytí hlíz konzumních brambor až do doby jejich konzumace minimalizovat rozvoj bakteriálních i jiných mikrobiálních původců hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz. Součástí uplatněné technologie je: 1. postup při výběru partií brambor vhodných k mytí v závislosti na stupni kontaminace lenticel a povrch hlíz původci měkkých hnilob a hladiny rezistence k bakteriálním měkkým hnilobám; 2. začlenění vzduchových nožů do mycí linky, které zabezpečují, aby hlízy opouštějící mycí linku byly na povrchu slupky a v lenticelách zbaveny volné povrchové a lenticelární vody; 3. regulace chlazení nově naskladněných mytých brambor v závislosti na teplotě hlíz, aby se předešlo kondenzaci vody na povrchu hlíz a akumulaci oxidu uhličitého.
  • Cílem uplatněné technologie je v období po mytí hlíz konzumních brambor až do doby jejich konzumace minimalizovat rozvoj bakteriálních i jiných mikrobiálních původců hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz. Součástí uplatněné technologie je: 1. postup při výběru partií brambor vhodných k mytí v závislosti na stupni kontaminace lenticel a povrch hlíz původci měkkých hnilob a hladiny rezistence k bakteriálním měkkým hnilobám; 2. začlenění vzduchových nožů do mycí linky, které zabezpečují, aby hlízy opouštějící mycí linku byly na povrchu slupky a v lenticelách zbaveny volné povrchové a lenticelární vody; 3. regulace chlazení nově naskladněných mytých brambor v závislosti na teplotě hlíz, aby se předešlo kondenzaci vody na povrchu hlíz a akumulaci oxidu uhličitého. (cs)
Title
  • Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz
  • Managing bacterial soft rot in washed potates. (en)
  • Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz (cs)
skos:prefLabel
  • Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz
  • Managing bacterial soft rot in washed potates. (en)
  • Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001443!RIV11-MSM-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08083)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Uživatel potvrdil, že zavedení technologie se projevilo ve snížení četnosti výskytu bakteriálních měkkých hnilob.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 292012
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001443
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VÚRV-OT-02/2010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • washing and packing potatoes; control of bacterial soft rots (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [75460DEF83DD]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Družstvo BRAMKO CZ, Semice 43, 289 17 Semice IČ 27592413
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva o uplatnění výsledků výzkumu v praxi mezi VÚRV v.v.i. a firmou Družstvo BRAMKO CZ ze dne 6.12.2010.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kůdela, Václav
  • Krejzar, Václav
  • Pánková, Iveta
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software