Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The objective of an improved technology of washing and packing of potatoe tubers is to minimize the development of bacterial soft rot. The technological system consist of (i) selection of tuber samples wits high level of resistance to bacterial soft rot and low level of contamination of lenticel with soft rot bacteria; (ii) the incorporation of air knifes in to commercial washer; (iii) the control of temperature of tubers after washing to prevent water condenzation and CO2 accumulation on the tuber surfaces. (en)
- Cílem uplatněné technologie je v období po mytí hlíz konzumních brambor až do doby jejich konzumace minimalizovat rozvoj bakteriálních i jiných mikrobiálních původců hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz. Součástí uplatněné technologie je: 1. postup při výběru partií brambor vhodných k mytí v závislosti na stupni kontaminace lenticel a povrch hlíz původci měkkých hnilob a hladiny rezistence k bakteriálním měkkým hnilobám; 2. začlenění vzduchových nožů do mycí linky, které zabezpečují, aby hlízy opouštějící mycí linku byly na povrchu slupky a v lenticelách zbaveny volné povrchové a lenticelární vody; 3. regulace chlazení nově naskladněných mytých brambor v závislosti na teplotě hlíz, aby se předešlo kondenzaci vody na povrchu hlíz a akumulaci oxidu uhličitého.
- Cílem uplatněné technologie je v období po mytí hlíz konzumních brambor až do doby jejich konzumace minimalizovat rozvoj bakteriálních i jiných mikrobiálních původců hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz. Součástí uplatněné technologie je: 1. postup při výběru partií brambor vhodných k mytí v závislosti na stupni kontaminace lenticel a povrch hlíz původci měkkých hnilob a hladiny rezistence k bakteriálním měkkým hnilobám; 2. začlenění vzduchových nožů do mycí linky, které zabezpečují, aby hlízy opouštějící mycí linku byly na povrchu slupky a v lenticelách zbaveny volné povrchové a lenticelární vody; 3. regulace chlazení nově naskladněných mytých brambor v závislosti na teplotě hlíz, aby se předešlo kondenzaci vody na povrchu hlíz a akumulaci oxidu uhličitého. (cs)
|
Title
| - Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz
- Managing bacterial soft rot in washed potates. (en)
- Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz (cs)
|
skos:prefLabel
| - Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz
- Managing bacterial soft rot in washed potates. (en)
- Technologie mytí a balení konzumních brambor minimalizující rozvoj bakteriálních měkkých hnilob, které zhoršují kvalitu, vzhled a trvanlivost hlíz (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/10:00001443!RIV11-MSM-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Uživatel potvrdil, že zavedení technologie se projevilo ve snížení četnosti výskytu bakteriálních měkkých hnilob.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/10:00001443
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - washing and packing potatoes; control of bacterial soft rots (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Družstvo BRAMKO CZ, Semice 43, 289 17 Semice IČ 27592413
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Smlouva o uplatnění výsledků výzkumu v praxi mezi VÚRV v.v.i. a firmou Družstvo BRAMKO CZ ze dne 6.12.2010.
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kůdela, Václav
- Krejzar, Václav
- Pánková, Iveta
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |