Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009).
- Cílem práce je poskytnutí pracovních postupů pro extrakci amplifikovatelné DNA z plodů papáji melounové (Carica papaya), která je chudým zdrojem nukleových kyselin. Metody extrakce byly optimalizovány pro izolaci DNA z dužiny a semen plodů papáji a izolaci DNA z kandované papáji- tyto komodity byly vytipovány jako vhodné pro eventuální skríning nepovolené GM papáji na trhu v ČR. Metodika byla vypracována na základě požadavku referenčních laboratoří státní správy, které se zabývají analýzou GMO a v návaznosti na certifikovanou Metodiku detekce geneticky modifikované papáji linií 55-1 a 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) a na vědeckou publikaci Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). (cs)
- Aim the work is to provide a working procedure for extraction of amplifiable DNA form papaya fruits (Carica papaya), which are a poor source of DNA. Methods are optimised for DNA extraction from papaya fruits and stones and from candied papaya- these both were predicted as suitable commodities for an eventually screening of non-approved GM papaya in the market of Czech Republic. The methodology was prepared on basis of demand of reference laboratories of public service, which are involved in GMO analyses and also as a flow-work of Methodics for Detection of GM papaya 55-1 and 63-1 (Hodek, Ovesná, Pavlátová 2008) and scientific publication Detection of transgenic papaya lines: extraction protocol optimisation and verification of DNA quality by PCR assay (Ovesná, Hodek 2009). (en)
|
Title
| - Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
- Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce (cs)
- Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya (en)
|
skos:prefLabel
| - Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce
- Metody extrakce DNA z čerstvého plodu papáji a z kandovaného ovoce (cs)
- Methods of DNA extraction from the fresh papaya fruit and from the candied papaya (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027006:_____/10:00001437!RIV11-MZE-00027006
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Ministerstvo zemědělství České republiky, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Ekonomické parametry nejsou přímo vyčíslovány. Metodika slouží k zajištění kontroly kvality papáji a zpracovaných výrobků.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027006:_____/10:00001437
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - DNA isolation; papaya; GMO; PCR (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...okalizaceVysledku
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Osvědčení pod č.j. 2/2010 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydává Ministerstvo zemědělství Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin ISBN:
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ovesná, Jaroslava
- Hodek, Jan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |