About: Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Infekce pšenice rodem Fusarium spp.vede nejen snížení ke hmotnosti zrna, ale je s ní také spojeno zhoršení pekařské jakosti a redukce měrného objemu pečiva. Cílem práce bylo zhodnotit ukazatele pekařské jakosti u 27 vzorků ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace Fusarium spp. Z výsledků je zřejmé, že silná kontaminace zrna ovlivnila výsledky pekařského pokusu negativně, těsto bylo obtížně zpracovatelné, silně tažné, málo pružné a silně lepivé. Pokusné pečivo bylo nízké a rozteklé.
  • Infekce pšenice rodem Fusarium spp.vede nejen snížení ke hmotnosti zrna, ale je s ní také spojeno zhoršení pekařské jakosti a redukce měrného objemu pečiva. Cílem práce bylo zhodnotit ukazatele pekařské jakosti u 27 vzorků ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace Fusarium spp. Z výsledků je zřejmé, že silná kontaminace zrna ovlivnila výsledky pekařského pokusu negativně, těsto bylo obtížně zpracovatelné, silně tažné, málo pružné a silně lepivé. Pokusné pečivo bylo nízké a rozteklé. (cs)
  • Infection of wheat by Fusarium spp. leads not only to the decrease in grain weight but also to deterioration of baking quality and reduction in loaf volume. The aim of the study was to evaluate characteristics of baking quality at 27 samples of winter wheat with different level of Fusarium infection. It is visible that strong contamination influenced on results from baking test negatively, the dough was hardly workable, too tensile and adhesive with low elasticity. Baked tested samples were low and flat. (en)
Title
  • Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice
  • The risk of Fusarium occurence for technological quality of wheat (en)
  • Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice (cs)
skos:prefLabel
  • Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice
  • The risk of Fusarium occurence for technological quality of wheat (en)
  • Rizika výskytu fuzarióz pro technologickou jakost pšenice (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/10:00001309!RIV11-MZE-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08049), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 285491
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/10:00001309
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Fusarium spp.; mycotoxins; wheat; technological quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [39D1F6594102]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Qualima 2010 Pardubice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Capouchová, I.
  • Hajšlová, J.
  • Papoušková, Ludmila
  • Prokinová, E.
  • Dvořáček, Václav
  • Faměra, O.
  • Kostelanská, M.
  • Škeříková, A.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mezos spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904468-3-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software