About: Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The resistance of potato cultivar to soft rot caused by three soft-rot Erwinia (=Pectobacterium) species and two pectolytic Pseudomonas species was assessed in tuber slice test. Of 134 potato cultivars and selections tested were low susceptible (0 - 12 cultivars), susceptible (65 - 79) and highly susceptible (39 - 56) to tree soft rot Erwinia. On the other hand, of 134 cultivars and selection tested, 39 were resistant, 63 low susceptible, 30 susceptible and only 2 higly susceptible to Pseudomonas viridiflava. The ability of P. marginalis pv. marginalis to macerate potato tuber tissue was relatively low. Of the 134 cultivars and selections tested, 122 were resistant, 12 low resistant and none were susceptible and very susceptible to P. margialis pv. marginalis. (en)
  • Hladina rezistence odrůd bramboru k pektinolytickým bakteriím byla stanovena inokulací plátků hlíz bramboru (SCHAAD et al. 2001). K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 9 odrůd jako slabě náchylné, 86 odrůd jako náchylné a 39 odrůd jako silně náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 73 odrůd jako rezistentní, 59 odrůd jako slabě náchylné a 2 odrůdy jako náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia a Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 59 odrůd jako slabě náchylné a 75 odrůd jako náchylné. Výsledky potvrdily, že v současném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytickým erwiniím náchylné a velmi náchylné (93 %). Naproti tomu k pektinolytickým pseudomonádám je většina testovaných odrůd (99 %) rezistentní nebo slabě náchylná.
  • Hladina rezistence odrůd bramboru k pektinolytickým bakteriím byla stanovena inokulací plátků hlíz bramboru (SCHAAD et al. 2001). K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 9 odrůd jako slabě náchylné, 86 odrůd jako náchylné a 39 odrůd jako silně náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 73 odrůd jako rezistentní, 59 odrůd jako slabě náchylné a 2 odrůdy jako náchylné. K testovaným kmenům pektinolytických bakterií z rodu Erwinia a Pseudomonas bylo z celkového počtu 134 testovaných odrůd bramboru hodnoceno 59 odrůd jako slabě náchylné a 75 odrůd jako náchylné. Výsledky potvrdily, že v současném odrůdovém sortimentu bramboru převládají odrůdy, které jsou k pektinolytickým erwiniím náchylné a velmi náchylné (93 %). Naproti tomu k pektinolytickým pseudomonádám je většina testovaných odrůd (99 %) rezistentní nebo slabě náchylná. (cs)
Title
  • Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz
  • Assesing potato varieties for resistance to soft rot bacteria using slice test (en)
  • Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz
  • Assesing potato varieties for resistance to soft rot bacteria using slice test (en)
  • Stanovení rezistence odrůd bramboru k původcům bakteriálních měkkých hnilob testováním plátků hlíz (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/09:00001493!RIV11-MSM-00027006
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08083)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • zima
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 343503
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/09:00001493
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soft rot; Erwinia carotovora subsp. atroseptica; E. c. subsp. carotovora; E. chrysanthemi; Pseudomonas marginalis; P. viridiflava; resistance; potatoes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [32E142D00659]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce : (Scientific Studies (Potato Research Institute Havlíčkův Brod.))
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 17
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kůdela, Václav
  • Krejzar, Václav
  • Pánková, Iveta
  • Doležal, P.
  • Hausvater, E.
issn
  • 1802-940X
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software