About: Dynamika organického uhlíku v dlouhodobém polním experimentu: analýza trendů a časových řad     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla analyzována dynamika obsahu organického uhlíku v úhorech založených v roce 1958 v Praze-Ruzyni v rámci dlouhodobých maloparcelových polních pokusů. Statistická analýza byla provedena metodou trendové analýzy a metodami analýzy časových řad. Analýza neprokázala u žádné z analyzovaných variant statisticky významnou periodicitu obsahu organického uhlíku. Výsledky trendové analýzy však jasně dokládají, že orba má statisticky významný vliv na dynamiku uhlíku a vede k výraznějšímu poklesu obsahu uhlíku v půdě u oraných experimentů než v půdě neobdělávané. V prvním období (1965-1989) se však statisticky významný pokles v celkovém obsahu uhlíku projevil i u experimentu s neobdělávanou půdou. V druhém období pokusu (1990-2006) zůstával obsah uhlíku u experimentu s neobdělávanou půdou konstantní. Výsledky trendové analýzy rovněž jasně dokládají, že po skončení orby dochází ke změně dynamiky uhlíku a jeho obsah začal statistiky významně růst a přibližovat se hodnotám experimentu s neobdělávanou půdou. Kore
  • Byla analyzována dynamika obsahu organického uhlíku v úhorech založených v roce 1958 v Praze-Ruzyni v rámci dlouhodobých maloparcelových polních pokusů. Statistická analýza byla provedena metodou trendové analýzy a metodami analýzy časových řad. Analýza neprokázala u žádné z analyzovaných variant statisticky významnou periodicitu obsahu organického uhlíku. Výsledky trendové analýzy však jasně dokládají, že orba má statisticky významný vliv na dynamiku uhlíku a vede k výraznějšímu poklesu obsahu uhlíku v půdě u oraných experimentů než v půdě neobdělávané. V prvním období (1965-1989) se však statisticky významný pokles v celkovém obsahu uhlíku projevil i u experimentu s neobdělávanou půdou. V druhém období pokusu (1990-2006) zůstával obsah uhlíku u experimentu s neobdělávanou půdou konstantní. Výsledky trendové analýzy rovněž jasně dokládají, že po skončení orby dochází ke změně dynamiky uhlíku a jeho obsah začal statistiky významně růst a přibližovat se hodnotám experimentu s neobdělávanou půdou. Kore (cs)
  • Organic carbon content dynamics were analysed in long-term (1965-2006), non-fertilised bare fallow field experiments established in 1958 in Prague-Ruzyně. Analysis of periodicities in organic carbon content did not indicate statistically significant periodicity for any of the analysed variants. Trend analysis results, however, clearly identify a statistically significant decrease in total carbon content in the first period (1965-1989) in all variants analysed. Trend analysis results indicate that tillage has an impact on carbon content and leads to a more marked decrease in its content in soil in the tilled variants (Tilled I and Tilled II) than in the untilled variant (Control). In the second period of the experiment (1990-2006), carbon content remained constant for the last variant mentioned. On the other hand, trend analysis results indicate that, after discontinuing tillage, a change in carbon content dynamics occurs among tilled variants (Tilled I and Tilled II), so that its content starts to in (en)
Title
  • Dynamika organického uhlíku v dlouhodobém polním experimentu: analýza trendů a časových řad
  • Dynamika organického uhlíku v dlouhodobém polním experimentu: analýza trendů a časových řad (cs)
  • DYNAMICS OF ORGANIC CARBON IN LONG-TERM FIELD EXPERIMENTS: trend and time series analyses of non-fertilised bare fallow field experiments (en)
skos:prefLabel
  • Dynamika organického uhlíku v dlouhodobém polním experimentu: analýza trendů a časových řad
  • Dynamika organického uhlíku v dlouhodobém polním experimentu: analýza trendů a časových řad (cs)
  • DYNAMICS OF ORGANIC CARBON IN LONG-TERM FIELD EXPERIMENTS: trend and time series analyses of non-fertilised bare fallow field experiments (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/07:2300!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 224;233
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002700601)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 418511
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/07:2300
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dynamics of organic carbon; long-term fallow field experiments; trend and time series analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [83F9221F5A01]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno ,Česká republika
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Život v půdě VIII
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kubát, Jaromír
  • Frýdová, Barbora
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-134-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software