About: Termické vlastnosti dehydratovaných semen zelenin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě izotermní ekvilibrace semen nad roztoky a pevnými látkami s definovanou aktivitou voda a pomocí D´Arcy-Wattova modelu bylo zjištěno, že semena ředkvičky mají menší množství silně vázané vody, než semena pažitky. Byl potvrzen zjevný skelný přechod semen ředkvičky, u semen pažitky byl skelný přechod maskován endotermními píky. Vzhledem k tomu, že skelný přechod (-57 °C) u semen ředkvičky nezávisel významně na obsahu vody, lze z toho vyvodit, že bude záviset na přítomnosti hydrofobní látky pravděpodobně lipidní povahy.
  • Na základě izotermní ekvilibrace semen nad roztoky a pevnými látkami s definovanou aktivitou voda a pomocí D´Arcy-Wattova modelu bylo zjištěno, že semena ředkvičky mají menší množství silně vázané vody, než semena pažitky. Byl potvrzen zjevný skelný přechod semen ředkvičky, u semen pažitky byl skelný přechod maskován endotermními píky. Vzhledem k tomu, že skelný přechod (-57 °C) u semen ředkvičky nezávisel významně na obsahu vody, lze z toho vyvodit, že bude záviset na přítomnosti hydrofobní látky pravděpodobně lipidní povahy. (cs)
  • On the basis of isotherm seed equilibration over solutions and materials with defined water activities and by the help of D'Arcy-Watt model it was found, that radish seeds have smaller quantity of high bound water contrary to the chives seeds. It has been documented that the glass transition of radish seeds was masked by endothermal events. The radish seed glass transition (-57 °C) was not significantly dependent on the water content, which predicted presence of hydrophobic matter probably of lipid character. (en)
Title
  • Termické vlastnosti dehydratovaných semen zelenin
  • Thermal characteristics dehydrated vegetable seeds (en)
  • Termické vlastnosti dehydratovaných semen zelenin (cs)
skos:prefLabel
  • Termické vlastnosti dehydratovaných semen zelenin
  • Thermal characteristics dehydrated vegetable seeds (en)
  • Termické vlastnosti dehydratovaných semen zelenin (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/06:1752!RIV07-GA0-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 67;70
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA521/06/1544)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 503478
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/06:1752
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dehydration, water activity, differenttial scanning calorimetry, seed (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0BAC3D0C3815]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • hotel Poľana, Hriňová, Slovensko
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice, CZ
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 28. Mezinárodní slovenský a český kalorimetrický seminář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sikora, Antonín
  • Zámečník, Jiří
  • Černošková, Eva
  • Bilavčík, Alois
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-859-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software