About: Plodiny pro energetické využití vhodné do marginálních oblastí.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • From energy and economic point of view the small-plots field trials of selected energy crops in Ruzyně and Lukavec sites were compared. The effect of N-fertilization and different terms of harvest (autumn, spring) on phytomass yield, water content and some elements in individual crops were investigated as well as economical balances of individual crops. Consequently the general conclusions were drawn. Both variable and fixed costs were included into the economical balances. From the phytomass yield aspect and other monitored indicators the most suitable for energy purposes (combustion) are miscanthus, reed canary grass and bohemian knotweed. The phytomass of given crops is not suitable even in the later November for instantaneous (immediate) combustion or storage what is caused by the water high content. The spring term of harvest is more suitable. The phytomass yields decrease as compared with the autumn term of harvest is balanced by the higher fuel quality (from technical point of vie (en)
  • Z energetického a ekonomického hlediska byly porovnávány maloparcelkové polní pokusy vybraných energetických plodin na stanovištích v Ruzyni a Lukavci. Byly sledován vliv hnojení dusíkem a různých termínů sklizně (podzim, jaro) na výnosy fytomasy, obsah vody a některých prvků v jednotlivých plodinách. Byly sledovány ekonomické bilance jednotlivých plodin a následně stanoveny obecné závěry. Do ekonomických bilancí byly zahrnuty jak variabilní tak fixní náklady. Z hlediska výnosů fytomasy i z dalších sledovaných ukazatelů pro energetické účely (spalování) jsou ze sledovaných plodin nejvhodnější ozdobnice čínská, chrastice rákosovitá, křídlatka česká. Fytomasa daných plodin není ani koncem listopadu vhodná pro okamžité spalování nebo uskladnění, což je hlavně zapříčiněno vysokým obsahem vody. Jarní termín je vhodnější. Snížení výnosů fytomasy v porovnání s podzimním termínem sklizně je vyváženo zvýšenou kvalitou paliva (z hlediska technického a tvorby emisí). Není třeba dosoušení, které je ekono
  • Z energetického a ekonomického hlediska byly porovnávány maloparcelkové polní pokusy vybraných energetických plodin na stanovištích v Ruzyni a Lukavci. Byly sledován vliv hnojení dusíkem a různých termínů sklizně (podzim, jaro) na výnosy fytomasy, obsah vody a některých prvků v jednotlivých plodinách. Byly sledovány ekonomické bilance jednotlivých plodin a následně stanoveny obecné závěry. Do ekonomických bilancí byly zahrnuty jak variabilní tak fixní náklady. Z hlediska výnosů fytomasy i z dalších sledovaných ukazatelů pro energetické účely (spalování) jsou ze sledovaných plodin nejvhodnější ozdobnice čínská, chrastice rákosovitá, křídlatka česká. Fytomasa daných plodin není ani koncem listopadu vhodná pro okamžité spalování nebo uskladnění, což je hlavně zapříčiněno vysokým obsahem vody. Jarní termín je vhodnější. Snížení výnosů fytomasy v porovnání s podzimním termínem sklizně je vyváženo zvýšenou kvalitou paliva (z hlediska technického a tvorby emisí). Není třeba dosoušení, které je ekono (cs)
Title
  • Plodiny pro energetické využití vhodné do marginálních oblastí.
  • Plodiny pro energetické využití vhodné do marginálních oblastí. (cs)
  • Crops for energy utilization suitable for marginal regions. (en)
skos:prefLabel
  • Plodiny pro energetické využití vhodné do marginálních oblastí.
  • Plodiny pro energetické využití vhodné do marginálních oblastí. (cs)
  • Crops for energy utilization suitable for marginal regions. (en)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/05:1208!RIV07-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 45;50
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE-M01-01-01)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 536238
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/05:1208
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • energy crops, phytomass yield, terms of harvest, moisture, elements content, economical balance. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [80DB846ED0EE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Lukavec
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hospodaření v méně příznivých oblastech
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Strašil, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby
https://schema.org/isbn
  • 80-86555-83-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software