About: Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cultivars of all important crops are bearers of their qualitative properties (nutritive, technological, hygienic etc.). The methods which can characterize cultivar identity, purity and trueness are very important for the quality of agricultural products and foods. The composition of storage proteins of cereal grain (prolamins, glutelins) and potato tuber protein is conditioned and fixed genetically by specific loci and this way the genotyp can be characterized . In addition the signal genes of storage proteins are linked in some cases with the genes of economically important properties and may also be the indirect markers of these traits. These facts are used mainly at wheat and barley. Using this criterion the variety can be characterized with high reliability. The gel electrophoresis of the mentioned proteins (SGE, PAGE, SDS-PAGE) is very suitable method for this purpose. New 5 wheat and 8 barley varieties were added to the catalogue of protein genetic markers (gliadins, HMW – glutenins (en)
  • Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány.
  • Různé modifikace gelové elektroforézy proteinů obilovin a brambor slouží k účelné identifikaci odrůd pšenice, ječmene a brambor. Byly vytvořeny katalogy elektroforetických spekter etalonových odrůd zmíněných komodit a tyto jsou pravidelně doplňovány a inovovány. (cs)
Title
  • Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. (en)
  • Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
  • Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. (cs)
skos:prefLabel
  • Characterization of some registered cereal and potato varieties using protein genetic markers. (en)
  • Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů.
  • Charakterizace vybraných registrovaných odrůd obilovin a brambor pomocí bílkovinných genetických markerů. (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/03:1396!RIV08-MZE-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 133;140
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3050)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 601008
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/03:1396
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Wheat; barley; potatoes; protein; electrophoresis; identification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E3F6546A93BE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvalita rostlinné produkce: Současnost a perspektivy směrem k EU
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Sýkorová, Světlana
  • Šašek, Antonín
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav rostlinné výroby
https://schema.org/isbn
  • 80-86555-22-4
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software