About: Plant genetic resources from the food quality point of view - cereals.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • K hodnocení potravinářské kvality genetických zdrojů obilnin jsou používány plodinové klasifikátory. Pro omezení vlivu půdních a klimatických podmínek slouží kontrolní odrůdy. Základními sledovanými ukazateli pekařských vlastností pšenice jsou obsah bílkovin a lepku, gluten index, hodnota sedimentace a číslo poklesu. Jako nepřímé ukazatele se využívají gluteninové markéry. Způsoby hodnocení ukazatelů potravinářské kvality i vyhodnocování výsledků jsou demonstrovány pomocí vlastních experimentálních výsledků.
  • Crop descriptor lists are used to evaluate food quality of cereals. To reduce the influence of soil and climate, check cultivars are used for a long time. Protein content, gluten content, gluten index, sedimentation value and falling number are the principak characters of wheat bread-making quality. Glutenin markers are used to evaluate bread-making quality of wheat grain. Own experiment results are used to demonstrate methods of food quality evaluation and assessment of the data obtained. (en)
Title
  • Plant genetic resources from the food quality point of view - cereals. (en)
  • Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny.
  • Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny. (cs)
skos:prefLabel
  • Plant genetic resources from the food quality point of view - cereals. (en)
  • Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny.
  • Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny. (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/02:00000021!RIV/2003/MZE/M01003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 35;44
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE-M01-01-02)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 646974
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/02:00000021
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food quality; wheat; barley; oat; rye; protein content; glutenin markers (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF20DC094A29]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z 10. semináře šlechtitelů %22Šlechtění na potravinářskou kvalitu%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stehno, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-594-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software