About: The effects of meadow forbs addition on fermentation of perennial ryegrass, alfalfa and red clover     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The proportion of 10, resp. 25.50 % of herbs in the grass matter was expressed by an increased gas production during 24h fermentation (in the case of dandelion) or a decreased production (other herbs). The stimulation after addition of dandelion only occurred with 1:9 dilution ratio to red clover, resp. perennial ryegrass, but not to lucerne. Taraxacum officinale must be considered a valuable herb provided that its proportion in the grassland does not exceed 20 %. The addition of other plants led to lower gas production, with Rumex obtusifolius showing the highest decrease. (en)
  • Podíl 10, resp. 25, 50 % bylin v travní hmotě, se projevil zvýšenou tvorbou plynů během 24-hodinové fermentace (v případě smetánky lékařské) nebo sníženou tvorbou (ostatní byliny). Stimulace po přídavku smetánky se projevila pouze při ředění 1:9 k jeteli lučnímu, resp. k jílku vytrvalému, nikoli však k vojtěšce. Smetánku je třeba považovat za cennou bylinu, pokud v travním porostu nepřevýší 20 %.
  • Podíl 10, resp. 25, 50 % bylin v travní hmotě, se projevil zvýšenou tvorbou plynů během 24-hodinové fermentace (v případě smetánky lékařské) nebo sníženou tvorbou (ostatní byliny). Stimulace po přídavku smetánky se projevila pouze při ředění 1:9 k jeteli lučnímu, resp. k jílku vytrvalému, nikoli však k vojtěšce. Smetánku je třeba považovat za cennou bylinu, pokud v travním porostu nepřevýší 20 %. (cs)
Title
  • The effects of meadow forbs addition on fermentation of perennial ryegrass, alfalfa and red clover (en)
  • Vliv přídavku lučních bylin na fermentaci jílku vytrvalého, vojtěšky seté a jetele lučního
  • Vliv přídavku lučních bylin na fermentaci jílku vytrvalého, vojtěšky seté a jetele lučního (cs)
skos:prefLabel
  • The effects of meadow forbs addition on fermentation of perennial ryegrass, alfalfa and red clover (en)
  • Vliv přídavku lučních bylin na fermentaci jílku vytrvalého, vojtěšky seté a jetele lučního
  • Vliv přídavku lučních bylin na fermentaci jílku vytrvalého, vojtěšky seté a jetele lučního (cs)
skos:notation
  • RIV/00027006:_____/01:945!RIV06-GA0-00027006
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 37;45
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA521/99/D091)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 700680
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027006:_____/01:945
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meadow herbs, phenolics, digestion, secondary metabolites (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [06F179D982C0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VÚRV Praha - Ruzyně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Komárek, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • ÚZPI Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-86555-08-9
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software