About: Zachycování a ukládání CO2 v podmínkách ČR     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The main goal of the workshop was to disseminate results of two CCS-related national research projects to stakeholders. The two projects are: TA02020205 – „Research and development of methods and technologies of CO2 capture from flue gases and design of a technical solution for Czech republic conditions, and TA03020405 - 'Research and optimisation of methodologies for research on safety barriers for CO2 storage as one of the main ways of reduction of greenhouse gases content in the atmosphere'. Both projects are co-funded from the State Budget by grants for research, development and innovation. Grant provider is the technology Agency of the Czech Republic within the ALFA Programme for support of applied research and experimental development. Another goal of the workshop was to exchange knowldege and infomation with other research teams and institutions involved in CCS research in the Czech Republic, discuss the status of CCS development worldwide, and, last but not least, inform about CCS perception of governmental bodies dealing with CCS. (en)
  • Hlavním cílem semináře bylo seznámit odbornou veřejnost s výsledky dosaženými v rámci řešení výzkumných projektů TA02020205 – „Výzkum a vývoj metod a technologií záchytu CO2 ze spalin a návrh technického řešení pro podmínky v ČR“ a TA03020405 - 'Vývoj a optimalizace metodik pro výzkum bezpečnostních barier pro ukládání CO2 jako jednoho ze základních způsobů snižování obsahu skleníkových plynů v atmosféře'. Oba projekty jsou řešeny s účelovou podporou formou dotace z výdajů státního rozpočtu na výzkum, vývoj a inovace. Poskytovatelem dotace je Technologická agentura České republiky prostřednictvím Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA. Seminář si současně kladl za cíl zprostředkovat výměnu poznatků a informací s dalšími výzkumnými pracovišti a institucemi zabývajícími se problematikou CCS v České republice, diskutovat stav řešení zachycování a ukládání CO2 ve světě a v neposlední řadě seznámit s vnímáním CCS z pohledu státních orgánů, do jejichž gesce problematika CCS náleží.
  • Hlavním cílem semináře bylo seznámit odbornou veřejnost s výsledky dosaženými v rámci řešení výzkumných projektů TA02020205 – „Výzkum a vývoj metod a technologií záchytu CO2 ze spalin a návrh technického řešení pro podmínky v ČR“ a TA03020405 - 'Vývoj a optimalizace metodik pro výzkum bezpečnostních barier pro ukládání CO2 jako jednoho ze základních způsobů snižování obsahu skleníkových plynů v atmosféře'. Oba projekty jsou řešeny s účelovou podporou formou dotace z výdajů státního rozpočtu na výzkum, vývoj a inovace. Poskytovatelem dotace je Technologická agentura České republiky prostřednictvím Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA. Seminář si současně kladl za cíl zprostředkovat výměnu poznatků a informací s dalšími výzkumnými pracovišti a institucemi zabývajícími se problematikou CCS v České republice, diskutovat stav řešení zachycování a ukládání CO2 ve světě a v neposlední řadě seznámit s vnímáním CCS z pohledu státních orgánů, do jejichž gesce problematika CCS náleží. (cs)
Title
  • Zachycování a ukládání CO2 v podmínkách ČR
  • Zachycování a ukládání CO2 v podmínkách ČR (cs)
  • CO2 Capture and Storage under the conditions of the Czech Republic (en)
skos:prefLabel
  • Zachycování a ukládání CO2 v podmínkách ČR
  • Zachycování a ukládání CO2 v podmínkách ČR (cs)
  • CO2 Capture and Storage under the conditions of the Czech Republic (en)
skos:notation
  • RIV/00025798:_____/14:00000453!RIV15-TA0-00025798
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(TA03020405)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 56597
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025798:_____/14:00000453
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • CCS, CO2 capture, CO2 storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8E1FF2190B83]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Řež
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hladík, Vít
  • Ubrá, Olga
  • Smutná, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software