About: Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky - Sr     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Content Map of selected trace elements in Cretaceous rocks in the Czech Republic - Sr at 1:1 500 000 scale is based on the geodatabase regional geological map at a scale of 1:50 000 . The map was created based on the use of link information between databases regional geological maps and data from litogeochemical database of the CGS and provides basic information about the distribution of Strontium in Cretaceous rocks in the Czech Republic. For the preparation of map was used about 800 analyzes (method RFA). Because of the uneven distribution analysis in different geological units were respected median value of specified measurements taking into account the variability of the geological structure of the entire unit and the representation of the types of rocks in it. In the absence of data was used existing literature. (en)
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky – Sr v měřítku 1:1 500 000 je založena na geodatabázi regionálních geologických map v měřítku 1:50 000. Mapa byla vytvořena na základě využití propojení informací mezi databází regionálních geologických map ČR a údaji z litogeochemické databáze České geologické služby a podává základní informaci o rozložení stroncia v křídových horninách na území České republiky. Pro vypracování mapy bylo použito cca 800 analýz (metoda RFA). Vzhledem k nerovnoměrnému rozložení analýz v různých geologických jednotkách byla respektována hodnota mediánu stanovených měření s přihlédnutím na variabilitu horninového složení celé jednotky a zastoupení jednotlivých typů hornin v ní. V případě absence dat byla použita dostupná literatura.
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky – Sr v měřítku 1:1 500 000 je založena na geodatabázi regionálních geologických map v měřítku 1:50 000. Mapa byla vytvořena na základě využití propojení informací mezi databází regionálních geologických map ČR a údaji z litogeochemické databáze České geologické služby a podává základní informaci o rozložení stroncia v křídových horninách na území České republiky. Pro vypracování mapy bylo použito cca 800 analýz (metoda RFA). Vzhledem k nerovnoměrnému rozložení analýz v různých geologických jednotkách byla respektována hodnota mediánu stanovených měření s přihlédnutím na variabilitu horninového složení celé jednotky a zastoupení jednotlivých typů hornin v ní. V případě absence dat byla použita dostupná literatura. (cs)
Title
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky - Sr
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky - Sr (cs)
  • Content Map of selected trace elements in Cretaceous rocks in the Czech Republic - Sr (en)
skos:prefLabel
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky - Sr
  • Mapa obsahů vybraných stopových prvků v křídových horninách na území České republiky - Sr (cs)
  • Content Map of selected trace elements in Cretaceous rocks in the Czech Republic - Sr (en)
skos:notation
  • RIV/00025798:_____/12:00000638!RIV14-MZP-00025798
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(SP/2E1/153/07)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Uplatnění prototypu tématické geochemické mapy snižuje finanční náklady pro zemní plánování a tvorbu odvozených map, optimalizuje uživatelskou analýzu a syntézu vědeckých poznatků v regionálním měřítku, je součástí prevence geo-hazardových událostí
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 148138
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025798:_____/12:00000638
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 221600_13d
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • content Sr, Cretaceous sediment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3239FF94C0A5]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Tématická geochemická mapa je prototypem integrovaného systému vědeckých informací a syntézou vědeckých znalostí ze základního a aplikovaného výzkumu geologie. Parametry: 1:1 500 000. Prototyp pro aplikace v životním prostředí.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adamová, Marie
  • Gürtlerová, Pavla
  • Grundloch, Jiří
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software