About: Použití logistické regrese pro hodnocení náchylnosti k sesouvání ve střední části Chřibů (Česká republika)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The paper presents use of logistic regression and analysis tools implemented in the Geographic Information System (GIS) environment for landslide susceptibility assessment. As a case study, the middle part of the Chriby Mountains (Czech Republic) widely affected by landslides was selected, with a total area of 147 km2. The landslide susceptibility assessment is based on the comparison and statistical elaboration of territorial dependence on input factors influencing the instability of the slopes. In this study, the lithology, slope angle, distance to stream, hypsographic level, and the current land cover were evaluated as the factors influencing slope stability and their susceptibility to sliding. The comparison shows that the high susceptibility to sliding is primarily in the areas of potential landslides and active, while 62 % of existing slope failures are created in areas highly susceptible to sliding, 32 % are in areas susceptible to moderate sliding. The remaining 6 % of the landslides are located in low areas prone to sliding. This may be the accumulation parts of landslide bodies. An overall assessment of the 33 % of the area can be classified as having a high degree of susceptibility to the sliding surface and 35 % as moderately susceptible to landsliding. Low degree of susceptibility to sliding represents the remaining 32 % area of the territory. (en)
  • Příspěvek prezentuje použití logistické regrese a analytické nástroje použité v geografickém informačním systému (GIS), í k posouzení sesuvu náchylnosti k sesouvání. Jako případová studie byla vybrána střední část Chřibů (Česká republika) významně postižená sesuvy půdy, o celkové ploše 147 km2. Hodnocení náchylnosti k sesouvání je založeno na porovnání a statistickém zpracování vstupních faktorů, které ovlivňují nestabilitu svahů. V této studii byly použity litologie, sklon svahu, vzdálenost od vodních toků, nadmořská výška a aktuální využití území vyhodnocena jako faktory ovlivňující stability svahů a jejich citlivost na vznik sesuvů. Srovnání ukazuje, že vysoká náchylnost k sesouvání je především v místech se sesuvy a aktivními sesuvy, zatímco 62% stávajících svahových deformací jsou vytvořeny v oblastech velmi náchylným k sesouvání, 32% v oblastech s mírnou náchylností k sesouvání. Zbylých 6% sesuvů se nachází v oblastech s nízkou náchylností k sesouvání. V celkovém hodnocení lze klasifikovat 33% plochy má vysoký stupeň náchylnosti k sesouvání, 35% jako středně náchylné k sesouvání. Nízká míra náchylnosti na vznik sesuvných pohybů představuje zbývajících 32% plochy území.
  • Příspěvek prezentuje použití logistické regrese a analytické nástroje použité v geografickém informačním systému (GIS), í k posouzení sesuvu náchylnosti k sesouvání. Jako případová studie byla vybrána střední část Chřibů (Česká republika) významně postižená sesuvy půdy, o celkové ploše 147 km2. Hodnocení náchylnosti k sesouvání je založeno na porovnání a statistickém zpracování vstupních faktorů, které ovlivňují nestabilitu svahů. V této studii byly použity litologie, sklon svahu, vzdálenost od vodních toků, nadmořská výška a aktuální využití území vyhodnocena jako faktory ovlivňující stability svahů a jejich citlivost na vznik sesuvů. Srovnání ukazuje, že vysoká náchylnost k sesouvání je především v místech se sesuvy a aktivními sesuvy, zatímco 62% stávajících svahových deformací jsou vytvořeny v oblastech velmi náchylným k sesouvání, 32% v oblastech s mírnou náchylností k sesouvání. Zbylých 6% sesuvů se nachází v oblastech s nízkou náchylností k sesouvání. V celkovém hodnocení lze klasifikovat 33% plochy má vysoký stupeň náchylnosti k sesouvání, 35% jako středně náchylné k sesouvání. Nízká míra náchylnosti na vznik sesuvných pohybů představuje zbývajících 32% plochy území. (cs)
Title
  • Použití logistické regrese pro hodnocení náchylnosti k sesouvání ve střední části Chřibů (Česká republika)
  • Použití logistické regrese pro hodnocení náchylnosti k sesouvání ve střední části Chřibů (Česká republika) (cs)
  • Application of logistic regresion for landslide susceptibility assessment in the middle part of Chriby Mts. (Czech Republic) (en)
skos:prefLabel
  • Použití logistické regrese pro hodnocení náchylnosti k sesouvání ve střední části Chřibů (Česká republika)
  • Použití logistické regrese pro hodnocení náchylnosti k sesouvání ve střední části Chřibů (Česká republika) (cs)
  • Application of logistic regresion for landslide susceptibility assessment in the middle part of Chriby Mts. (Czech Republic) (en)
skos:notation
  • RIV/00025798:_____/11:00000545!RIV12-MZP-00025798
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, Z(MZP0002579801)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 222113
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025798:_____/11:00000545
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • landslide susceptibiltity assessment, logistic regression, Geographic Information System, Chriby Mountains, Czech Republic (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [41657DE77B9D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Geologica Slovaca
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 3
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlín, Aleš
  • Bednarik, Martin
  • Magulová, Barbora
  • Vlčko, Ján
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1338-0044
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software