About: Software for building a database of raster maps and making the database content publicly available     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This complex software solution serves for filling a database of old maps and their metadata and presenting the database' content, both raster images and metadata, to the public. In contept it is an authorized software built on commonly technologies commonly used in web environment (MySQL, PHP, Javascript, Python) and integrating the aforementioned database of old maps with OpenStreetMap products. Use of the software is free, for some parts (Map Catalogue and Geoclick) access is restricted to registered users. All user interfaces are implemented as web applications and therefore the only requirement for their use is a modern web browser. The application Virtual Map Collection is available on URL www.chartae-antiquae.cz or www.virtualnimapovasbirka.cz (en)
  • Tento komplexní software je určen pro plnění a správu databáze údajů o starých mapách a také pro zpřístupnění této databáze na internetu včetně rastrových dat - map. Tento software je koncipován jako autorizovaný software a přístupný na internetu v podobě webových aplikací. Celá technologie je postavena na databázovém systému, jazycích php a javascript a je využito mapových produktů OpenStreetMap. Uživatelům je celý software volně dostupný, pouze použití Katalogu map a Geoclicku je omezeno registrací. Pro používání softwaru není nutné lokálně instalovat žádný speciální software, postačí webový prohlížeč s běžnou konfigurací. Aplikace Virtuální mapová sbírka je volně dostupná laické i odborné veřejnosti zdarma na webové stránce www.chartae-antiquae.cz nebo na www.virtualnimapovasbirka.cz
  • Tento komplexní software je určen pro plnění a správu databáze údajů o starých mapách a také pro zpřístupnění této databáze na internetu včetně rastrových dat - map. Tento software je koncipován jako autorizovaný software a přístupný na internetu v podobě webových aplikací. Celá technologie je postavena na databázovém systému, jazycích php a javascript a je využito mapových produktů OpenStreetMap. Uživatelům je celý software volně dostupný, pouze použití Katalogu map a Geoclicku je omezeno registrací. Pro používání softwaru není nutné lokálně instalovat žádný speciální software, postačí webový prohlížeč s běžnou konfigurací. Aplikace Virtuální mapová sbírka je volně dostupná laické i odborné veřejnosti zdarma na webové stránce www.chartae-antiquae.cz nebo na www.virtualnimapovasbirka.cz (cs)
Title
  • Software for building a database of raster maps and making the database content publicly available (en)
  • Software pro plnění databáze rastrových map uživateli a zpřístupnění dat z databáze veřejnosti
  • Software pro plnění databáze rastrových map uživateli a zpřístupnění dat z databáze veřejnosti (cs)
skos:prefLabel
  • Software for building a database of raster maps and making the database content publicly available (en)
  • Software pro plnění databáze rastrových map uživateli a zpřístupnění dat z databáze veřejnosti
  • Software pro plnění databáze rastrových map uživateli a zpřístupnění dat z databáze veřejnosti (cs)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/13:#0001969!RIV14-MK0-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(DF11P01OVV021)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Lze jen obtížně vyčíslit. Spočívají především ve snazší práci s digitalizovanými originály starých map odborné i laické veřejnosti, aniž by docházelo k jejich opotřebení nebo k riziku poškození. Jedná se o archiválie zvláštního významu nenahraditelné hodnoty.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 106100
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/13:#0001969
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SW-NAKI-katalog-Geoclick-2013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • maps catalogue; web application; bounding box; old maps (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [39E8CF10A631]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva č. SOAP/006 1018/2012, Státní oblastní archiv v Plzni, IČ: 70979090, 16. 4. 2012, Mgr. Jana Kopečková, SOA v Plzni, Sedláčkova 44, 306 12 Plzeň, tel: 377 236 263-118, kopeckova@soaplzen.cz. Smlouva č. SOAZ-59/ZA-2013, Státní oblastní archiv v Zámrsku, IČ: 70979201, 23. 1. 2013, Mgr. Jiří Kuba, SOA v Zámrsku, Zámek 1, 565 43 Zámrsk, jiri.kuba@archivzamrsk.cz, tel.: 465 503 103.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Antoš, Filip
  • Böhm, Ondřej
  • Talich, Milan
  • Havrlant, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software