About: Development Concept of the Disciplines of Surveying and Cadastre in the Czech Republic for the period 2012-16     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The Development Concept of the Disciplines of Surveying and Cadastre in the Czech Republic for the Period 2012-16 has three main objectives: 1) get a comprehensive and objective picture of the current state of the disciplines, 2) define the role of disciplines in contemporary society and to identify the requirements expected for the period 2012-16) and 3) suggest future ways to meet social requirements in the considered period to ensure required sufficient and quality of the products and services. A broad group, composed of representatives of State bodies, government departments, Ministry of Defense, ČÚZK, scholars, prominent experts from the private sector and representatives of Czech technical and professional societies of experts has participated in the creation of. Development concept is divided into five thematic areas – surveying, cadastre of real estate, building the infrastructure for spatial information, research and development, and professional growth and education. Each of the thematic areas is further divided according to the various topics for a total of 55 sections and subsections, and finally composed in a compact form into a single logical sequence according to the 14 essential aspects. The concept is created for the next period, when a series of already initiated large projects will continue and this projects will also be significantly affected by the legislative framework, accounted for by the newly adopted Civil Code and its impact in the land register and related disciplines. Having regard to the exceptional complexity of the issues and/or not very clear conditions for realization of the material, some parts has the character of a prospective study using so can be more easily established minor special concept of departmental, professional or educational. (en)
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16 má tři hlavní cíle: 1) získat komplexní a objektivní obraz o současném stavu oborů, 2) definovat úlohu oborů v současné společnosti a identifikovat očekávané požadavky na ně kladené v období 2012 – 16 a 3) naznačit cesty ke splnění společenských požadavků ve sledovaném období, tj. k zabezpečení sortimentu požadovaných produktů a služeb a splnění mezinárodních závazků efektivními postupy a v požadované kvalitě při respektování reality očekávaného vývoje státního rozpočtu a tržního prostředí. Na její tvorbě se podílel široký kolektiv odborníků, složený ze zástupců státních orgánů resortů ČÚZK a MO, akademických pracovníků vysokých škol, významných odborníků ze soukromé sféry a zástupců českých odborných a profesních společností. Zpracovávaná problematika je rozčleněna do pěti tematických oblastí – zeměměřictví, katastr nemovitostí, budování infrastruktury pro prostorové informace, výzkum a vývoj a profesní růst a vzdělávání. Každá z tematických oblastí je dále rozčleněna podle jednotlivých aktuálních témat na celkem 55 oddílů a pododdílů, zpracovaných v kompaktní formě v jednotném logickém sledu podle 14 zásadních hledisek. Koncepce je zpracována pro následující období, kdy bude pokračovat řada již zahájených rozsáhlých projektů a které bude rovněž významně ovlivněno legislativním rámcem, představovaným nově přijatým občanským zákoníkem a jeho dopady do katastru nemovitostí a souvisejících oborů. S ohledem na mimořádnou komplexnost problematiky a složité či ne zcela jasné podmínky realizace má zpracovaný materiál v některých částech spíše charakter výhledové studie, s jehož využitím mohou být snadněji formulovány dílčí speciální koncepce resortní, profesní či vzdělávací.
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16 má tři hlavní cíle: 1) získat komplexní a objektivní obraz o současném stavu oborů, 2) definovat úlohu oborů v současné společnosti a identifikovat očekávané požadavky na ně kladené v období 2012 – 16 a 3) naznačit cesty ke splnění společenských požadavků ve sledovaném období, tj. k zabezpečení sortimentu požadovaných produktů a služeb a splnění mezinárodních závazků efektivními postupy a v požadované kvalitě při respektování reality očekávaného vývoje státního rozpočtu a tržního prostředí. Na její tvorbě se podílel široký kolektiv odborníků, složený ze zástupců státních orgánů resortů ČÚZK a MO, akademických pracovníků vysokých škol, významných odborníků ze soukromé sféry a zástupců českých odborných a profesních společností. Zpracovávaná problematika je rozčleněna do pěti tematických oblastí – zeměměřictví, katastr nemovitostí, budování infrastruktury pro prostorové informace, výzkum a vývoj a profesní růst a vzdělávání. Každá z tematických oblastí je dále rozčleněna podle jednotlivých aktuálních témat na celkem 55 oddílů a pododdílů, zpracovaných v kompaktní formě v jednotném logickém sledu podle 14 zásadních hledisek. Koncepce je zpracována pro následující období, kdy bude pokračovat řada již zahájených rozsáhlých projektů a které bude rovněž významně ovlivněno legislativním rámcem, představovaným nově přijatým občanským zákoníkem a jeho dopady do katastru nemovitostí a souvisejících oborů. S ohledem na mimořádnou komplexnost problematiky a složité či ne zcela jasné podmínky realizace má zpracovaný materiál v některých částech spíše charakter výhledové studie, s jehož využitím mohou být snadněji formulovány dílčí speciální koncepce resortní, profesní či vzdělávací. (cs)
Title
  • Development Concept of the Disciplines of Surveying and Cadastre in the Czech Republic for the period 2012-16 (en)
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16 (cs)
skos:prefLabel
  • Development Concept of the Disciplines of Surveying and Cadastre in the Czech Republic for the period 2012-16 (en)
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16 (cs)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/12:#0001858!RIV13-MSM-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 145264
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/12:#0001858
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Geodesy; Cartography; Surveying; Cadastre; INSPIRE (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5C03EDE758FC]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zdiby
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Koncepce rozvoje oborů zeměměřictví a katastru nemovitostí v podmínkách České republiky pro období 2012 – 16
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Cajthaml, Tomáš
  • Holota, Petr
  • Kocáb, Milan
  • Kostelecký, Jan
  • Zaoralová, Jana
  • Lechner, Jiří
  • Šimek, Jaroslav
  • Drozda, Jiří
  • Raděj, Karel
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav geodetický, topografický a kartografický, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-85881-30-1
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software