About: Technology for publishing originals of Stable Cadastre maps online as image files     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Mapy Stabilního katastru jsou jedny z nejpodrobnějších starých map, které pokrývají kompletně celé území dnešní České republiky. Vznikaly v první polovině 19. století na přesných geodetických základech, mapovací práce probíhaly po jednotlivých katastrálních územích a jsou na nich zachyceny hranice pozemků. Pro vystavení map Stabilního katastru na webovém serveru formou obrazových souborů byl vytvořen ucelený technologický postup. Postup se sestává z digitalizace map, zpracování a sestavení jednotlivých listů konformní transformací a z vystavení map, a to buď po jednotlivých mapových listech, nebo po katastrálních územích. Výsledkem realizace výše uvedeného postupu je webová aplikace, která interaktivně zpřístupňuje dvěma způsoby rastrové obrazy map Stabilního katastru.
  • Mapy Stabilního katastru jsou jedny z nejpodrobnějších starých map, které pokrývají kompletně celé území dnešní České republiky. Vznikaly v první polovině 19. století na přesných geodetických základech, mapovací práce probíhaly po jednotlivých katastrálních územích a jsou na nich zachyceny hranice pozemků. Pro vystavení map Stabilního katastru na webovém serveru formou obrazových souborů byl vytvořen ucelený technologický postup. Postup se sestává z digitalizace map, zpracování a sestavení jednotlivých listů konformní transformací a z vystavení map, a to buď po jednotlivých mapových listech, nebo po katastrálních územích. Výsledkem realizace výše uvedeného postupu je webová aplikace, která interaktivně zpřístupňuje dvěma způsoby rastrové obrazy map Stabilního katastru. (cs)
  • Stable Cadastre maps are one of the most detailed maps completely covering the area of the today Czech Republic. They were created in the first half of the 19th century on accurate geodetic bases and they show the borders of plots. We created an integrated technological procedure for publishing the Stable Cadastre maps online. This procedure includes digitization of the maps, processing and putting the maps together with use of conformal transformation and finally publishing of the maps in the described ways. The realisation of this procedure results in a web application, that interactively serves raster images of Stable Cadastre maps either individually or as compositions for cadastre units. (en)
Title
  • Technology for publishing originals of Stable Cadastre maps online as image files (en)
  • Technologie vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou obrazových souborů
  • Technologie vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou obrazových souborů (cs)
skos:prefLabel
  • Technology for publishing originals of Stable Cadastre maps online as image files (en)
  • Technologie vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou obrazových souborů
  • Technologie vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou obrazových souborů (cs)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/11:#0001813!RIV12-CUZ-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(CUZ0002561501)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Lze jen obtížně vyčíslit. Spočívají především ve zpřístupnění digitalizovaných originálů mapy odborné i laické veřejnosti, aniž by docházelo k jejich opotřebení nebo k riziku poškození. Jedná se o archiválie zvláštního významu nenahraditelné hodnoty.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 234508
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/11:#0001813
http://linked.open...terniIdentifikace
  • T-zoomify-Stabilni-katastr-2011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • web information system; zoomify; cadastral map (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [912ECA695CD3]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Realizací s ověřením výše uvedeného technologického postupu na originálních mapách Stabilního katastru vznikl nový webový informační systém, kter je přístupný na http://mapy.vugtk.cz/stabil i_katastr/index.php, kde je publikován vzorek dat.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Byla vytvořena a v praxi ověřena ucelená technologie pro zpřístupnění map Stabilního katastru na internetu formou obrazových souborů. Mapy jsou zpřístupněny dvěma způsoby: po jednotlivých mapových listech včetně mimorámových údajů a také pospojované tak, že zobrazují celé katastrální území. Smlouva na užití výsledků č. ČÚZK-06156/2012-22 (VÚGTK-1/2012) ze dne 27.3.2012, ČÚZK, IČ:025712.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Antoš, Filip
  • Böhm, Ondřej
  • Talich, Milan
  • Havrlant, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software