About: Web information system for publishing of the Stable Cadastre original as Web Map Service (WMS)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Stable cadastre maps from the first half of the 19th century contain accurate and detailed information about location and size of plots, buildings, public areas etc. An information system was built to allow the exploitation of these maps in digital applications. This system preserves the cartographic properties the Stable Cadastre maps. A sample of the Stable Cadastre maps is made available via this system as a Web Map Service (WMS). The system allows interactive inspection of the maps, dynamic comparison with present day maps (e.g. ortophotomap, cadastre maps) and analysis of changes in objects and landscape. The system is built as an authorized software and it is available to the professional public on the URL http://mapy.vugtk.cz/stabilni_katastr/index.html. (en)
  • Mapy Stabilního katastru z první poloviny 19. století obsahují přesné a detailní informace o poloze a velikosti pozemků, budov, veřejných prostranstvích apod. Aby mohly být mapy využívány i v dnešním digitálním světě, tak byl vybudován tento informační systém, který zachovává kartografické vlastnosti analogových map Stabilního katastru i po převedení do digitální podoby. Prostřednictvím tohoto systému je zpřístupněn na internetu vzorek digitálních map Stabilního katastru a to formou webové mapové služby (WMS). Systém umožňuje uživateli interaktivně bádat v těchto mapách a také dává možnost dynamicky porovnávat jejich obsah a obsahem map současných jako jsou například ortofotomapy, katastrální mapy apod. a analyzovat tak změny stavu objektů. Systém je postaven jako autorizovaný software a dostupný laické i odborné veřejnosti na webové adrese http://mapy.vugtk.cz/stabilni_katastr/index.html.
  • Mapy Stabilního katastru z první poloviny 19. století obsahují přesné a detailní informace o poloze a velikosti pozemků, budov, veřejných prostranstvích apod. Aby mohly být mapy využívány i v dnešním digitálním světě, tak byl vybudován tento informační systém, který zachovává kartografické vlastnosti analogových map Stabilního katastru i po převedení do digitální podoby. Prostřednictvím tohoto systému je zpřístupněn na internetu vzorek digitálních map Stabilního katastru a to formou webové mapové služby (WMS). Systém umožňuje uživateli interaktivně bádat v těchto mapách a také dává možnost dynamicky porovnávat jejich obsah a obsahem map současných jako jsou například ortofotomapy, katastrální mapy apod. a analyzovat tak změny stavu objektů. Systém je postaven jako autorizovaný software a dostupný laické i odborné veřejnosti na webové adrese http://mapy.vugtk.cz/stabilni_katastr/index.html. (cs)
Title
  • Web information system for publishing of the Stable Cadastre original as Web Map Service (WMS) (en)
  • Webový informační systém pro vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou webové mapové služby (WMS).
  • Webový informační systém pro vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou webové mapové služby (WMS). (cs)
skos:prefLabel
  • Web information system for publishing of the Stable Cadastre original as Web Map Service (WMS) (en)
  • Webový informační systém pro vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou webové mapové služby (WMS).
  • Webový informační systém pro vystavení originálů map Stabilního katastru na webu formou webové mapové služby (WMS). (cs)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/11:#0001812!RIV12-CUZ-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(CUZ0002561501)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Lze jen obtížně vyčíslit. Spočívají především ve zpřístupnění digitalizovaných originálů mapy odborné i laické veřejnosti, aniž by docházelo k jejich opotřebení nebo k riziku poškození. Jedná se o archiválie zvláštního významu nenahraditelné hodnoty.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 241622
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/11:#0001812
http://linked.open...terniIdentifikace
  • SW-WMS-Stabilni-katastr-2011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • web information system; web map service; cadastral map (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9AF5FC3A78C8]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Webový informační systém je umístěn na http://mapy.vugtk.cz/stabilni_katastr/index.html.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Systém se skládá z webové aplikace, mapového serveru a geodatabáze včetně úložiště rozsáhlého souboru digitálních map. K používání systému není třeba, aby uživatel instaloval speciální software. Jeho ovládání je intuitivní a odezva na požadavky uživatele je rychlá a plynulá. Tento webový informační systém je postaven a provozován jako autorizovaný software, který je dostupný bez omezení na http://mapy.vugtk.cz/stabilni_katastr/index.html.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Antoš, Filip
  • Böhm, Ondřej
  • Talich, Milan
  • Havrlant, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software