About: Technologie výpočtu vybraných parametrů tíhového pole Země     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem bylo vytvořit a ověřit technologii pro výpočet parametrů tíhového pole Země pomocí webové aplikace. Technologie umožňuje výpočet parametrů různých polí: tíhového a gravitačního pole Země W a V, normálního tíhového a gravitačního pole Země Wn a Vn a poruchového pole T. Počítá se potenciál těchto polí z globálního modelu EGM08, jeho první derivace ve směrech os sférického souřadnicového systému a druhá derivace podle průvodiče r. Kromě toho technologie stanovuje postup pro přímý výpočet (tzn. bez explicitního zadávání typu parametru a použitého pole) některých běžně používaných parametrů: výškové anomálie a tížnicové odchylky. Technologie využívá ojedinělý (velmi rychlý a přesný) způsob výpočtu přidružených Legendreových funkcí nezbytných pro výpočet uvedených parametrů. Technologie popisuje dvě základní částí webové aplikace: výpočetní jádro - program v C++, který počítá výsledky na serveru VÚGTK a webový interface v jazycích PHP a Python.
  • Cílem bylo vytvořit a ověřit technologii pro výpočet parametrů tíhového pole Země pomocí webové aplikace. Technologie umožňuje výpočet parametrů různých polí: tíhového a gravitačního pole Země W a V, normálního tíhového a gravitačního pole Země Wn a Vn a poruchového pole T. Počítá se potenciál těchto polí z globálního modelu EGM08, jeho první derivace ve směrech os sférického souřadnicového systému a druhá derivace podle průvodiče r. Kromě toho technologie stanovuje postup pro přímý výpočet (tzn. bez explicitního zadávání typu parametru a použitého pole) některých běžně používaných parametrů: výškové anomálie a tížnicové odchylky. Technologie využívá ojedinělý (velmi rychlý a přesný) způsob výpočtu přidružených Legendreových funkcí nezbytných pro výpočet uvedených parametrů. Technologie popisuje dvě základní částí webové aplikace: výpočetní jádro - program v C++, který počítá výsledky na serveru VÚGTK a webový interface v jazycích PHP a Python. (cs)
  • The aim was to create and test technology for evaluation of parameters of the gravity field of the Earth. Technology allows evaluation of parameters for various fields: gravity and gravitational field W and V, normal gravity and gravitational fields Wn and Vn and disturbing field T. It is possible to compute the potential, its first derivatives in directions of coordinate system axes and second derivative along radius direction. Moreover, evaluation of other common parameters like height anomaly and deflections of the vertical is also possible. Technology uses very precise and fast algorithm for evaluation of associated Legendre functions which are necessary for evaluation of parameters. Technology describes two basic parts of web application: computing kernel (C++ program) and web interface (PHP and Python). (en)
Title
  • Technologie výpočtu vybraných parametrů tíhového pole Země
  • Technologie výpočtu vybraných parametrů tíhového pole Země (cs)
  • Ttechnology for evaluation of parameters of the gravity field of the Earth (en)
skos:prefLabel
  • Technologie výpočtu vybraných parametrů tíhového pole Země
  • Technologie výpočtu vybraných parametrů tíhového pole Země (cs)
  • Ttechnology for evaluation of parameters of the gravity field of the Earth (en)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/11:#0001714!RIV11-MSM-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2C06028)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Spočívají ve zpřístupnění ojedinělého nástroje odborné veřejnosti. Vzhledem k neexistenci komerčních nástrojů by uživatel musel úlohu řešit spoluprací s VaV pracovištěm. Náklady na výrobu by byly v řádu statisíců až milionů Kč u každého uživatele.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 234489
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/11:#0001714
http://linked.open...terniIdentifikace
  • T-GeoCalcParam-2011
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • EGM08; gravity filed; harmonic synthesis; web application (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [497557641E9D]
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • Výsledek technologie je realizován webovou aplikací pro výpočet parametrů tíhového pole Země z globálního modelu EGM08, která se nachází na webových stránkách VÚGTK www.vugtk.cz/ingeocalc/igc/geocalcparam/ a je přístupná komukoliv.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Byla vytvořena a v praxi ověřena technologie pro výpočet parametrů tíhového pole Země z globálního modelu EGM08 prováděné on-line výpočty. Smlouva: Komora geodetů a kartografů, IČ: 61385751, ze dne 20.04.2011.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Böhm, Ondřej
  • Kadlec, Martin
  • Soukup, Lubomír
  • Talich, Milan
  • Havrlant, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software