About: Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Application consists of two parts - computational core in Python programming language that classifies digital raster images and web interface for this computional core. The application can classify raster images provided as image files or via WMS (Web Map Service). Several methods of classification are available: simple bayesian classification, training set extension method and nearest neighbour method. Classification results are displayed as separate layers that can be assigned various degrees of transparency, which can be used to create simple overlays. The results can be also saved to local drive. The application provides statistical data about the classification results (number of pixels and approximate area size of areas assigned to individual classes) and simple analytical tools (measurement of distance and areas). (en)
  • Aplikace se sestává ze dvou částí - výpočetního jádra v programovacím jazyce Python, které klasifikuje rastrové obrazy a z webového rozhraní k výpočetnímu jádru. Aplikace umožňuje klasifikovat rastrové obrazy předané do aplikace jako jednotlivé soubory i rastrové obrazy poskytované prostřednictvím WMS (Web Map Service). Na výběr je několik metod klasifikace - jednoduchá bayesovská klasifikace, metoda rozšíření trénovacích množin a metoda nejbližších sousedů. Výsledky klasifikace se zobrazují v aplikaci jako samostatné vrstvy, u kterých lze nastavovat průsvitnost vytvářet tak jednoduché overlaye. Výsledné klasifikované vrstvy lze ukládat na lokální disk. Aplikace poskytuje statistiku výsledků klasifikace (počet pixelů a orientační výměru oblastí zaklasifikovaných do jednotlivých tříd). Dále aplikace poskytuje jednoduché analytické nástroje pro měření délek a ploch v obrazových datech.
  • Aplikace se sestává ze dvou částí - výpočetního jádra v programovacím jazyce Python, které klasifikuje rastrové obrazy a z webového rozhraní k výpočetnímu jádru. Aplikace umožňuje klasifikovat rastrové obrazy předané do aplikace jako jednotlivé soubory i rastrové obrazy poskytované prostřednictvím WMS (Web Map Service). Na výběr je několik metod klasifikace - jednoduchá bayesovská klasifikace, metoda rozšíření trénovacích množin a metoda nejbližších sousedů. Výsledky klasifikace se zobrazují v aplikaci jako samostatné vrstvy, u kterých lze nastavovat průsvitnost vytvářet tak jednoduché overlaye. Výsledné klasifikované vrstvy lze ukládat na lokální disk. Aplikace poskytuje statistiku výsledků klasifikace (počet pixelů a orientační výměru oblastí zaklasifikovaných do jednotlivých tříd). Dále aplikace poskytuje jednoduché analytické nástroje pro měření délek a ploch v obrazových datech. (cs)
Title
  • Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů
  • Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů (cs)
  • Web application for bayesian classification of raster images (en)
skos:prefLabel
  • Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů
  • Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů (cs)
  • Web application for bayesian classification of raster images (en)
skos:notation
  • RIV/00025615:_____/10:#0001696!RIV11-MSM-00025615
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2C06028)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Vzhledem k neexistenci komerčního SW pro tyto výpočty by uživatelovi nezbylo než úlohu řešit spoluprací s vědeckovýzkumným pracovištěm nebo si SW sám vyrobit. Přičemž náklady na výrobu by byly v řádu jednoho až několika milionů Kč u každého uživatele.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 298686
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00025615:_____/10:#0001696
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 2C06028/01/2010
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • web application; image classification; bayesian (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [45995F4B2102]
http://linked.open...okalizaceVysledku
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Webová aplikace pro bayesovskou klasifikaci rastrových obrazů napsaná v jazyce Python (na straně serveru) a HTML + JavaScript + SVG (na straně klienta).
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Böhm, Ondřej
  • Soukup, Lubomír
  • Talich, Milan
  • Havrlant, Jan
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software