About: Nový konsensus v léčbě subarachnoidálně aplikovanými léky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Intrathecally (IT) drug delivery is a worldwide use a part of neuromodulation treatment of intractable chronic pain. More than 95 000 IT drug-delivery systems have been implanted since the 1980s for long-term IT drug delivery. Since the publication of the third polyanalgesic consensus conference (PACC) in 2007, the published literature on IT therapy has expanded, and the 2012 updated vision of the PACC treatment algorithm is based on the best available evidence from publisher reports and on panel discussions. The current algorithm for drug selection provides clinical practice guidelines for optimization of IT therapy both with single-drug treatment and drug combinations in a rational and prioritized order. Unlike the previous PACC algorithms, the current algorithm contains separate approaches for neuropathic, nociceptive and mixed chronic pain states and aims to safety a effectivity of IT treatment. The drugs are arranged in a hierarchy on the basis of evidence of efficacy and safety. Morphine and ziconotide are still the only two agents approved by the USA and Europe for IT analgesia, while the use of other agent is common among pain practitioners who manage IT pumps, and discussions of such agents are included to give guidence on safe practice and patient safety. Current algorithms were created to help guide clinicians in the safe and effective use of IT therapy, however physicians should use their own best clinical judgment in making treatment decisions for their patients, mainly at off-label use of medications. Physicians should consult their national approval processes and specialists when making decisions. Sure, that next science development a practice experience will aim to a new revision of current recommendations for next improvement of safety and efficacy in this important type of chronic pain treatment. (en)
  • Subarachnoidálně (s.a.) aplikované léky jsou celosvětově rozšířenou částí neuromodulační léčby neztišitelných chronických bolestí. Od 80. let minulého století již bylo implantováno více než 95 000 pumpových systémů pro dlouhodobou s.a. aplikaci léků. Od vydání závěrů třetí konference o polyanalgetickém konsensu z roku 2007 se velmi zvýšil počet publikovaných studií o problematice s.a. podávaných léků. Proto v roce 2012 došlo k revizi stávajících algoritmů na podkladě nejnovějších dostupných poznatků, publikací a diskuse odborníků. Současný algoritmus pro s.a. terapii je doporučením pro klinické použití ve snaze optimalizovat a racionalizovat s.a. léčbu, jak při použití jednotlivých léků, tak lékových kombinací. Největším rozdílem od předešlého konsensu je oddělení algoritmů s.a. léčby pro nociceptivní, neuropatickou a smíšenou bolest a zaměření na účinnost a bezpečnost této léčby. Léky jsou v jednotlivých algoritmech uspořádány právě na podkladě důkazů o jejich účinnosti a bezpečnosti. Morfin a zikonotid jsou stále jedinými schválenými léky pro s.a. léčbu, jak v USA, tak v Evropě, zatímco u ostatních léků doporučení k jejich použití vychází ze zkušeností s jejich použitím odborníky v této léčbě a konsensu těchto odborníků na podkladě vzrůstajících důkazů o jejich bezpečnosti a účinnosti v léčbě pacientů. Současný algoritmus by měl být podkladem pro nejvhodnější a nejbezpečnější použití s.a. aplikovaných léků v léčbě bolesti pro všechny lékaře, kteří tuto léčbu používají. Ale je samozřejmé, že všichni tito lékaři musí být velmi obezřetní a odpovědní při volbě léků pro s.a. aplikaci, zejména při použití off-label podávaných léků. Lékaři by měli vycházet při rozhodování o použití těchto léků též z jednotlivých národních doporučení, příp. je konzultovat s příslušnými odborníky. Je jisté, že probíhající výzkum a studie i další získané zkušenosti povedou během několika let k revizi současných doporučení pro další zv
  • Subarachnoidálně (s.a.) aplikované léky jsou celosvětově rozšířenou částí neuromodulační léčby neztišitelných chronických bolestí. Od 80. let minulého století již bylo implantováno více než 95 000 pumpových systémů pro dlouhodobou s.a. aplikaci léků. Od vydání závěrů třetí konference o polyanalgetickém konsensu z roku 2007 se velmi zvýšil počet publikovaných studií o problematice s.a. podávaných léků. Proto v roce 2012 došlo k revizi stávajících algoritmů na podkladě nejnovějších dostupných poznatků, publikací a diskuse odborníků. Současný algoritmus pro s.a. terapii je doporučením pro klinické použití ve snaze optimalizovat a racionalizovat s.a. léčbu, jak při použití jednotlivých léků, tak lékových kombinací. Největším rozdílem od předešlého konsensu je oddělení algoritmů s.a. léčby pro nociceptivní, neuropatickou a smíšenou bolest a zaměření na účinnost a bezpečnost této léčby. Léky jsou v jednotlivých algoritmech uspořádány právě na podkladě důkazů o jejich účinnosti a bezpečnosti. Morfin a zikonotid jsou stále jedinými schválenými léky pro s.a. léčbu, jak v USA, tak v Evropě, zatímco u ostatních léků doporučení k jejich použití vychází ze zkušeností s jejich použitím odborníky v této léčbě a konsensu těchto odborníků na podkladě vzrůstajících důkazů o jejich bezpečnosti a účinnosti v léčbě pacientů. Současný algoritmus by měl být podkladem pro nejvhodnější a nejbezpečnější použití s.a. aplikovaných léků v léčbě bolesti pro všechny lékaře, kteří tuto léčbu používají. Ale je samozřejmé, že všichni tito lékaři musí být velmi obezřetní a odpovědní při volbě léků pro s.a. aplikaci, zejména při použití off-label podávaných léků. Lékaři by měli vycházet při rozhodování o použití těchto léků též z jednotlivých národních doporučení, příp. je konzultovat s příslušnými odborníky. Je jisté, že probíhající výzkum a studie i další získané zkušenosti povedou během několika let k revizi současných doporučení pro další zv (cs)
Title
  • Nový konsensus v léčbě subarachnoidálně aplikovanými léky
  • Nový konsensus v léčbě subarachnoidálně aplikovanými léky (cs)
  • New consensus in the treatment of intrathecally drug delivery (en)
skos:prefLabel
  • Nový konsensus v léčbě subarachnoidálně aplikovanými léky
  • Nový konsensus v léčbě subarachnoidálně aplikovanými léky (cs)
  • New consensus in the treatment of intrathecally drug delivery (en)
skos:notation
  • RIV/00023884:_____/13:#0005600!RIV14-MZ0-00023884
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 92428
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023884:_____/13:#0005600
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chronic pain, neuromodulation, polyanalgesic consensus conference, intrathecalll (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AB3D9DB91AD6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bolest
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 16
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vrba, Ivan
issn
  • 1212-0634
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software