About: Women and the management of acute coronary syndrome     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ischemická choroba srdeční (ICHS) je nejčastější příčinou nemocnosti a úmrtnosti u mužů i žen v rozvinutých zemích. Navzdory této skutečnosti, ženy jsou stále nedostatečně zastoupeny ve většině klinických studií. V současné době jsou k dispozici pouze omezené údaje o specifických aspektech patogeneze, průběhu a léčby akutního koronárního syndromu (AKS) u žen. Ženy méně často podstupují koronární intervenci a jsou méně často léčeni doporučenou farmakoterapií ve srovnání s muži. Bylo prokázáno, že ženy profitují z invazivního přístupu a koronární intervence u AKS stejně jako muži, bez ohledu na jejich vyšší věk a riziko krvácivých komplikací v době AKS. Také podávání beta-blokátorů, ACE-inhibitorů a intenzivní léčba statiny je spojena se srovnatelným snížením kardiovaskulárních příhod u žen a mužů. Na druhé straně, může být u žen menší prospěch z fibrinolytik nebo GP IIb/IIIa inhibitorů. Obě pohlaví mají stejný prospěch z léčby aspirinem, ale protichůdné údaje jsou k dispozici o účinnosti klopidogrelu u žen. Existuje naléhavá potřeba intenzivního výzkumu specifické léčebné strategie u žen s AKS.
  • Ischemická choroba srdeční (ICHS) je nejčastější příčinou nemocnosti a úmrtnosti u mužů i žen v rozvinutých zemích. Navzdory této skutečnosti, ženy jsou stále nedostatečně zastoupeny ve většině klinických studií. V současné době jsou k dispozici pouze omezené údaje o specifických aspektech patogeneze, průběhu a léčby akutního koronárního syndromu (AKS) u žen. Ženy méně často podstupují koronární intervenci a jsou méně často léčeni doporučenou farmakoterapií ve srovnání s muži. Bylo prokázáno, že ženy profitují z invazivního přístupu a koronární intervence u AKS stejně jako muži, bez ohledu na jejich vyšší věk a riziko krvácivých komplikací v době AKS. Také podávání beta-blokátorů, ACE-inhibitorů a intenzivní léčba statiny je spojena se srovnatelným snížením kardiovaskulárních příhod u žen a mužů. Na druhé straně, může být u žen menší prospěch z fibrinolytik nebo GP IIb/IIIa inhibitorů. Obě pohlaví mají stejný prospěch z léčby aspirinem, ale protichůdné údaje jsou k dispozici o účinnosti klopidogrelu u žen. Existuje naléhavá potřeba intenzivního výzkumu specifické léčebné strategie u žen s AKS. (cs)
  • Coronary heart disease (CHD) is the leading cause of morbidity and mortality in both men and women in the developed countries. Despite this fact, females are still under-represented in the majority of clinical trials. At the present time, only limited evidence is available with respect to the female-specific aspects of pathogenesis, management, and outcomes in acute coronary syndrome (ACS). Women less frequently undergo coronary intervention, and a lower proportion of women receive evidence-based pharmacotherapy, compared with men. It has been shown that women benefit from an invasive approach and coronary intervention in ACS as much as men, despite their advanced age and higher rate of bleeding complications. Also, administration of beta-blockers, ACE-inhibitors, and intensive statin therapy is associated with a comparable reduction of cardiovascular event rates in women and men. On the other hand, women may profit less than men from fibrinolytic or glycoprotein IIb/IIIa inhibitor therapy. Both sexes benefit equally from aspirin therapy, whereas contradictory data are available on the efficacy of clopidogrel in women. There is an urgent need for intensive research in the development of female-specific therapeutic strategy in ACS, even though the detailed mechanisms of sex differences are still unknown. (en)
Title
  • Women and the management of acute coronary syndrome (en)
  • Ženy a akutní koronární syndrom
  • Ženy a akutní koronární syndrom (cs)
skos:prefLabel
  • Women and the management of acute coronary syndrome (en)
  • Ženy a akutní koronární syndrom
  • Ženy a akutní koronární syndrom (cs)
skos:notation
  • RIV/00023884:_____/12:#0005214!RIV14-MZ0-00023884
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(NT12153)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 182265
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023884:_____/12:#0005214
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • women, acute coronary syndrome, therapy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CA - Kanada
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE490046FEFD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Canadian journal of physiology and pharmacology
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 90
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ošťádal, Petr
issn
  • 0008-4212
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software