About: Chronic heart failure in the clinical practise     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Chronic heart failure is a complex clinical syndrome affecting subjects with different cardiovascular diseases. The patients with ischemic heart disease, hypertension and diabetes mellitus are at the highest risk of the development of heart failure. The increase of the heart failure prevalence is caused either by aging of the population, or the improvement of the medical care of the subjects at risk. Pharmacotherapy with betablockers and the renin-angiotensin-aldosterone inhibitors system significantly decreased morbidity and mortality. Interventional cardiology, cardiac surgery and surgical therapy of valvular heart disease improves patients outcome. The implantation of automatic defibrillators and devices for the cardiac resynchronization therapy prevents sudden cardiac death and pump failure. Ventricular assisst devices in the advanced stages of heart failure are currently indicated not only as a bridge to heart transplantation. (en)
  • Chronické srdeční selhání je komplexní klinický syndrom, který postihuje nemocné s různými kardiovaskulárními onemocněními. Největší riziko pozdějšího rozvoje syndromu mají pacienti s ischemickou chorobou srdeční, jedinci s arteriální hypertenzí a nemocní s diabetes mellitus. Za vzestup prevalence srdečního selhání může nejen stárnutí populace, ale zlepšení péče o pacienty v riziku rozvoje srdečního selhání. Farmakologická léčba s použitím betablokátorů a látek blokujících renin-angiotenzin-aldosteronový systém významně snižuje mortalitu a morbiditu pacientů. Intervenční kardiologie, kardiovaskulární chirurgie a chirurgická léčba chlopenních vad zlepšuje přežívání pacientů. Implantace automatických kardioverterů-defibrilátorů a přístrojů pro srdeční resynchronizační léčbu snižuje riziko náhlé srdeční smrti a oddaluje riziko úmrtí na selhání srdce jako pumpy. Mechanické srdeční podpory aplikované pro pacienty s pokročilým srdečním selháním nejsou již jen pro nemocné s výhledem srdeční transplantace.
  • Chronické srdeční selhání je komplexní klinický syndrom, který postihuje nemocné s různými kardiovaskulárními onemocněními. Největší riziko pozdějšího rozvoje syndromu mají pacienti s ischemickou chorobou srdeční, jedinci s arteriální hypertenzí a nemocní s diabetes mellitus. Za vzestup prevalence srdečního selhání může nejen stárnutí populace, ale zlepšení péče o pacienty v riziku rozvoje srdečního selhání. Farmakologická léčba s použitím betablokátorů a látek blokujících renin-angiotenzin-aldosteronový systém významně snižuje mortalitu a morbiditu pacientů. Intervenční kardiologie, kardiovaskulární chirurgie a chirurgická léčba chlopenních vad zlepšuje přežívání pacientů. Implantace automatických kardioverterů-defibrilátorů a přístrojů pro srdeční resynchronizační léčbu snižuje riziko náhlé srdeční smrti a oddaluje riziko úmrtí na selhání srdce jako pumpy. Mechanické srdeční podpory aplikované pro pacienty s pokročilým srdečním selháním nejsou již jen pro nemocné s výhledem srdeční transplantace. (cs)
Title
  • Chronic heart failure in the clinical practise (en)
  • Chronické srdeční selhání v praxi
  • Chronické srdeční selhání v praxi (cs)
skos:prefLabel
  • Chronic heart failure in the clinical practise (en)
  • Chronické srdeční selhání v praxi
  • Chronické srdeční selhání v praxi (cs)
skos:notation
  • RIV/00023884:_____/11:#0004741!RIV12-MZ0-00023884
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N, V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 190363
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023884:_____/11:#0004741
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • heart failure, ischemic heart disease, hypertension, pharmacotherapy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D21669DDDEA5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Medicína po promoci
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 12
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Málek, Filip
issn
  • 1212-9445
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software