About: Nadstavbové služby portálu Medvik pro podporu evaluace vědy a výzkumu ve zdravotnictví     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Portál Medvik zpřístupňuje prostřednictvím centrálního indexu ka talogy knihoven integrovaných v systému Med vik, bázi Bibliographia medica Čechoslovaca (BMČ) a soubory personálních a věcných autorit (tezaurus MeSH) z biomedicínských oborů. BMČ je bibliografická, částečně plnotextová databáze, která je vytvářena v Národní lékařské knihovně (NLK). Architektura por tálu Medvik je maximálně otevřená pro roboty vyhledávacích služeb, což dokládají vysoké statistiky přístupů a zesílená zpětná vazba od autorů článků indexovaných v BMČ v posledních 2 letech. NLK rozšířila nabídku služeb a nástrojů poskytovaných portálem Me dvik za podpory projektu Interní grantové agentury (IGA) Ministerstva zdravotnictví ČR. Součástí řešení projektu je nástroj pro automatizované získávání a import záznamů z PubMed do BMČ. V portálu Medvik lze tedy využívat identifikátor PubMed (PMID) pro zo brazování počtu citací článku prostřednictvím API systémů Web of Science a Scopus. Současně lze propojovat záznam y časopisů a článků s grafem vývoje Impakt faktoru v báz i Journal Citation Reports a zobrazovat informace o možnostech archivace plných textů z e systému SHERPA/ RoMEO. Záznamy báze BMČ byly doplněny o identifikátory projektů IGA, které umožňují vyhledávání publikačních výsledků a propojení na Centrální evidencí projektů (CEP). Součástí řešení je vývoj funkcionality pro auto - archivaci pre - a post - p rintů odborných článků v Digitálním archivu NLK s možnostmi stanovení úrovně zpřístupnění a nastavení veřejné licence Creative Commons. Tato funkcionalita by měla autorovi poskytnout také možnosti opravy a případně obohacení ztotožn ěného záznamu osobní aut ority o identifikátory vědce (tzv. researcher identifiers) s následným propojením na příslušný registr.
  • Portál Medvik zpřístupňuje prostřednictvím centrálního indexu ka talogy knihoven integrovaných v systému Med vik, bázi Bibliographia medica Čechoslovaca (BMČ) a soubory personálních a věcných autorit (tezaurus MeSH) z biomedicínských oborů. BMČ je bibliografická, částečně plnotextová databáze, která je vytvářena v Národní lékařské knihovně (NLK). Architektura por tálu Medvik je maximálně otevřená pro roboty vyhledávacích služeb, což dokládají vysoké statistiky přístupů a zesílená zpětná vazba od autorů článků indexovaných v BMČ v posledních 2 letech. NLK rozšířila nabídku služeb a nástrojů poskytovaných portálem Me dvik za podpory projektu Interní grantové agentury (IGA) Ministerstva zdravotnictví ČR. Součástí řešení projektu je nástroj pro automatizované získávání a import záznamů z PubMed do BMČ. V portálu Medvik lze tedy využívat identifikátor PubMed (PMID) pro zo brazování počtu citací článku prostřednictvím API systémů Web of Science a Scopus. Současně lze propojovat záznam y časopisů a článků s grafem vývoje Impakt faktoru v báz i Journal Citation Reports a zobrazovat informace o možnostech archivace plných textů z e systému SHERPA/ RoMEO. Záznamy báze BMČ byly doplněny o identifikátory projektů IGA, které umožňují vyhledávání publikačních výsledků a propojení na Centrální evidencí projektů (CEP). Součástí řešení je vývoj funkcionality pro auto - archivaci pre - a post - p rintů odborných článků v Digitálním archivu NLK s možnostmi stanovení úrovně zpřístupnění a nastavení veřejné licence Creative Commons. Tato funkcionalita by měla autorovi poskytnout také možnosti opravy a případně obohacení ztotožn ěného záznamu osobní aut ority o identifikátory vědce (tzv. researcher identifiers) s následným propojením na příslušný registr. (cs)
  • Medvik Portal provides access through a central index of library catalogs integrated in system Medvik, database Bibliographia medica Czechoslovaka and personal and subject authorities ( MeSH thesaurus ) of Biomedical Sciences . BMC is a bibliographic and full text database, which is produced by the National Medical Library (NML). Architecture portal Medvik is most open to the robots of search services, as evidenced by the high statistics of traffic and enhanced feedback from authors of articles indexed in BMC in the last 2 years. NML expanded its range of services and tools provided by the portal Medvik for support for the project from the Internal Grant Agency (IGA) of the Ministry of Health. Part of the project is a tool for automated acquisition and import of PubMed records to the BMC. The portal Medvik can not benefit PubMed identifier (PMID) to display the number of article citations through APIs of Web of Science and Scopus. At the same time you can connect the records journals and articles chart the development of the impact factor of the base and Journal Citation Reports , and view information about the possibilities of archiving the full text of the SHERPA / RoMEO. Entries base BMC were supplemented by projects IGA identifiers that allow publishing search results and links to the Central Register of Projects (CEP). The solution is to develop functionality for auto-archiving pre - and post - print scholarly articles in a digital archive NML with options determine the level of disclosure and public settings Creative Commons license. This functionality should also provide the author of the repair options and possibly enrich identification record personal identifiers authority of scientists (the researcher identifiers) followed by a link to the relevant register. (en)
Title
  • Nadstavbové služby portálu Medvik pro podporu evaluace vědy a výzkumu ve zdravotnictví
  • Nadstavbové služby portálu Medvik pro podporu evaluace vědy a výzkumu ve zdravotnictví (cs)
  • Add-on Services in Medvik Portal to Support the Evaluation of Science and Research in Health Care (en)
skos:prefLabel
  • Nadstavbové služby portálu Medvik pro podporu evaluace vědy a výzkumu ve zdravotnictví
  • Nadstavbové služby portálu Medvik pro podporu evaluace vědy a výzkumu ve zdravotnictví (cs)
  • Add-on Services in Medvik Portal to Support the Evaluation of Science and Research in Health Care (en)
skos:notation
  • RIV/00023825:_____/13:#0000007!RIV14-MZ0-00023825
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(NT12345)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 90460
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023825:_____/13:#0000007
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Information Services; Medical Libraries; Online Systems; Research Design; Research Support; Program Evaluation; Bibliometrics; Biomedical Research; Digital Libraries; Journal Impact Factor; Research Report (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3DC348773DE3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • INFORUM 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bouzková, Helena
  • Horsák, Ondřej
  • Jarolímková, Adéla
  • Kříž, Filip
  • Lesenková, Eva
  • Maixnerová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1801-2213
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Albertina icome Praha
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software